Beleid clubdienst handbal veldseizoen

* Eerste clubdienst van de dag half uur voor de wedstrijd begint aanwezig zijn.

* Sleutel voor het materiaalhok binnen vragen bij de bestuursdienst van de voetbal   (aanwezig in de bestuurskamer) of bij het personeel achter de bar.

* Eerst de nodige spullen uit het materiaalhok binnen ( gang naast bestuurskamer ) halen:

– lade bakje waar alle benodigde spullen inzitten, deze vind je in de grijze kast en mag naar de grijze kast in de bestuurskamer                                                                                                         – trainingsjas voor de clubdienst, deze dragen zodat je duidelijk zichtbaar bent voor iedereen
Sluit de deur van het materiaalhok weer af als alle nodige spullen zijn gepakt.

* Deur openen van het materiaalhok buiten, deze mag gedurende de dag open blijven.

Sleutel daarna terugleggen/brengen naar waar je deze vandaan hebt gehaald.

* Veld speel klaar maken,
– netten in de doelen hangen e/o doellatten plaatsen
– indien nodig kleine doelt(tjes) plaatsen
– Planken voor bankjes in de dug out plaatsen
Al deze spullen liggen in de materiaal box buiten.

* wedstrijdschema ligt in het bovenste laadje van het ladebakje, daar staat alle informatie op over de te spelen wedstrijden.

* scheidsrechter moet aanwezig zijn 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd, anders de scheidsrechter bellen. Tel nr staat op wedstrijdschema.

* De velddienst moet zich gemeld hebben voor de score i-pad.  Anders de coach inlichten zodat er een ander persoon ingezet kan worden. Score tablet zit in het ladebakje.

* Consumptiebonnen achter de bar halen voor alle coaches, ook de tegenpartij. Ook bij de bar aangeven hoe laat er pauze is i.v.m. de limonade die zij klaar zetten.

* Het liefst zo veel mogelijk buiten rond het veld aanwezig zijn tijdens de wedstrijd zodat je zichtbaar bent voor de volgende clubdienst  en voor mensen die vragen hebben.

*Ook is de clubdienst belangrijk voor het geval er calamiteiten zijn.  Het kan zijn dat publiek of speelsters/coaches opstandig zijn richting de scheidsrechter. Vaak zijn de scheidsrechters  jongere personen van onze eigen vereniging. De clubdienst moet dan ingrijpen en zorgen voor dat alles ordelijk verloopt. Vind je dit lastig, vraag dan een van de andere ouders je te helpen. Onze jonge scheidsrechters dienen te allen tijde beschermt te worden!!!

* Scheidsrechter moet de uitslag in de tablet verwerken, check of dit gebeurd. Tablet ligt ook in het lade bakje.

Overnemen clubdienst

* kwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig en je melden bij de aanwezige clubdienst. Deze jas overnemen zodra jouw clubdienst begint.

* In de grijze kast van de bestuurskamer staat een lade bakje.
– check het wedstrijd schema die in het bovenste laadje ligt, daarop staat alle informatie over de wedstrijden
– spullen voor de scheidsrechters liggen in het onderste laadje
– Als de scheidsrechter er niet is 10 min voor aanvang v/d wedstrijd, deze dan bellen, nr staat op wedstrijdschema
–  consumptiebonnen achter de bar voor alle coaches en  scheidsrechter(s).
– Aangeven achter de bar hoe laat er pauze is in de wedstrijd i.v.m. de limonade

* De velddienst moet zich gemeld hebben voor de score i/pad. Als dit niet zo is dan de coach inlichten zodat er een ander persoon ingezet kan worden.

* Het liefst zo veel mogelijk buiten rond het veld aanwezig zijn tijdens de wedstrijd zodat je zichtbaar bent voor de volgende clubdienst  en voor mensen die vragen hebben.

* Ook is de clubdienst belangrijk voor het geval er calamiteiten zijn.  Het kan zijn dat publiek of speelsters/coaches opstandig zijn richting de scheidsrechter. Vaak zijn de scheidsrechters  jongere personen van onze eigen vereniging. De clubdienst moet dan ingrijpen en zorgen voor dat alles ordelijk verloopt. Vind je dit lastig, vraag dan een van de andere ouders je te helpen. Onze jonge scheidsrechters dienen te allen tijde beschermt te worden!!!

* Scheidsrechter moet de uitslag in de tablet verwerken, check of dit gebeurd. Tablet ligt ook in het lade bakje.

Laatste clubdienst van de dag

* Zie beschrijving overnemen clubdienst.

* Na de laatste wedstrijd alles weer op ruimen. Velddienst kan hier mee helpen.
– Indien aanwezig, de latten uit de doelen halen of kleine doeltjes verwijderen
– Netten uit de doelen halen
– Planken van de bankjes in de dug out weer terugzetten , alle spullen mogen in de materiaal box buiten weer terug op zijn plek.
Vergeet de deur niet af te sluiten. Sleutel opvragen bij aanwezige bestuursdienst voetbal in de bestuurskamer of achter de bar.

* Het lade bakje vanuit de bestuurskamer weer terugzetten in het materiaalhok binnen          ( gang naast de bestuurskamer)
– check de batterij van beide tablet en i-pad. Indien nodig opladen. Opladers zitten in de desbetreffende laadjes. (staat vermeld). Er is een stopcontact aanwezig in het materiaalhok vlakbij het tafeltje wat er staat.
Deur afsluiten en sleutel teruggeven aan de persoon waar je hem van verkregen hebt.