Wie wordt de winnaar van het West-Friese kampioenschap in de klasse 2A?

Zondag a.s. mogen Spartanen en De Zouaven met elkaar uitmaken wie zich mag kronen tot de Westfriese kampioen van de 2e klasse A. Samen met West-Frisia staat er voor deze titel toch meer op het spel dan eeuwige roem. In de afgelopen weken hebben deze, na het Hoornse Hollandia, als hoogst spelende Westfriese teams, elkaar toevallig getroffen. Begin april mocht Spartanen naar West-Frisia en wist daar overtuigend met 1-4 te winnen, na het 1-1 gelijkspel eerder dit seizoen in Wognum. Vorige week kon hetzelfde West-Frisia de zure smaak van deze nederlaag wegspoelen uit bij De Zouaven door met 1-2 te winnen in Grootebroek, na eerder dit seizoen een 0-0 gelijkspel in Enkhuizen. Gevolg is dat alle 3 teams nog kans maken op deze prestegieuze titel, alleen is West-Frisia puur afhankelijk van de wedstrijd tussen Spartanen en De Zouaven. Zowel de Wognummers als de Grootebroekers hopen en rekenen op een mooie overwinning van West-Frisia tegen koploper Zaanlandia en gunnen daarmee de Enkhuizers van harte nog een laatste kans op een mogelijke periodetitel.

Zowel Spartanen als de Zouaven hebben al een periodetitel op zak, maar willen ook beide graag tot het einde toe meedoen om het kampioenschap. De Zouaven dachten tot afgelopen week dat zij dit gingen uitmaken met Zaanlandia. Maar door 2 verliespartijen in de afgelopen weken zijn zij niet alleen de koppositie kwijt geraakt, maar voelen ook weer de hete adem in hun nek van een groep achtervolgers onder aanvoering van Spartanen. Hoewel trainer Jitze Bosma meermalen naar de krant toe heeft geuit dat alles is gericht op de nacompetitie, zou dit na een overwinning op De Zouaven zomaar anders kunnen zijn.

In dat geval heeft Spartanen niet alleen de titel Westfries kampioen van de 2e klasse A gewonnen, maar zal in punten dan ook gelijk kunnen komen met De Zouaven. Natuurlijk heb je dan nog te maken met titelfavoriet Zaanlandia (momenteel verschil met De Zouaven 1 punt en met Spartanen 4 punten), maar zoals gezegd daar kan West-Frisia dus een stokje voor steken.

Al met al een boeiende voetbalmiddag voor deze 3 Westfriese teams. Wij hopen in ieder geval, dat in Wognum de Spartanen en De Zouaven onder

zomerse omstandigheden een aantrekkelijke partij voetbal aan het publiek zullen voorschotelen. Na afloop zal ook blijken of deze wedstrijd cruciaal zal zijn voor het verdere verloop van de competitie en de 2e klasse A.

Wij wensen u heel veel voetbalplezier, Frans Langedijk, lid TC Spartanen

P.s. Tijdens de wedstrijd is er ook een verloting, waarvoor de hoofdsponsor trekhaken.nl hangers voor in de auto van Spartanen-voetbalshirtjes beschikbaar heeft gesteld. Bij drie lootjes van 1 euro krijgt iedere bezoeker dit speciale Spartanen voetbalshirtje cadeau!

Voetbal talentendag 7 mei

Jesper Steur organiseert voetbal talentendag bij RKEDO. 

Op maandag 7 mei organiseer ik in samenwerking met Erik Sinnige en RKEDO een voetbal talentendag. Ik ben  leerling van het Cios en sluit met dit evenement mijn studie af. Ik zal mij even nader voorstellen, ik ben 20 jaar, woon in Spanbroek, ik ben in het bezit van diverse voetbaltrainer diploma’s waar onder trainer /coach 3 en ik ben in het bezit van mijn loop en conditietrainers diploma. Op dit moment train en coach ik een team bij afc 34 in Alkmaar en zelf voetbal ik in het eerste van VVS’46. 

Wat houdt de talentendag in; we beginnen de ochtend met diverse testen, waarvan de resultaten op een diploma komen te staan. Vervolgens starten we met korte fysieke en technische trainingen, we eindigen de dag met een vijf tegen vijf toernooi. 

Voor deze talentendag zijn welkom jongens en meisjes. Er worden twee groepen gemaakt in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar. De dag begint om 9:30 en eindigt rond 16:00 en wordt gehouden op het terrein van RKEDO. Dit alles kost 25 euro en is inclusief eten, drinken en diploma. Je kunt je opgeven door je naam en leeftijd te vermelden bij JSSVEvent@hotmail.com. Geef als onderwerp door Fysiek/techniek Voetbaldag Jesper.  

De gehele dag in onderbegeleiding van gediplomeerde voetbal en loop en conditie trainers. Ik heb er zin en hoop jullie te ontmoeten bij RKEDO!!   

Met sportieve groet, Jesper Steur.    

 

 

 

Spartanen-Texel’94 in schaduw van kwartfinale Spartanen 2 tegen koploper Odin’20 2

Zondag a.s. mag Spartanen 1 aantreden tegen Texel’94 1 en nogmaals recht zetten wat vorig seizoen niet lukte. Toevallig is deze week uitgekomen dat Spartanen vorig seizoen geen beslissingswedstrijd om het kampioenschap had hoeven spelen, omdat zij met een veel beter doelgemiddelde dan Texel’94 de competitie afsloten. Vanaf dit seizoen geeft dit de doorslag, maar toen werd dankzij een beslissingswedstrijd tegen Texel’94 Spartanen veroordeeld tot het spelen van nacompetitie met gelukkig ook promotie als uitkomst. Gezien de stand op de huidige ranglijst zijn beide ploegen aardig uit elkaar gegroeid, Spartanen mag inmiddels nacompetitie spelen om mogelijke promotie naar de 1e klasse en Texel’94 zal alle zeilen op de Dr. Wagemaker bij moeten zetten om (directe) degradatie, al dan niet via nacompetitie, naar de 3e klasse te proberen ontlopen. Hoewel Spartanen het volgens de overlevering altijd moeilijk schijnt te hebben tegen Texel’94, werd daar uit op Texel wel mee afgerekend en kon eindelijk op de boot feest gevierd worden met een 1-4 eindstand. Het verschil tussen deze 2 ploegen, die beiden nog nooit op dit nivo gevoetbald hebben, is de breedte van de selectie.Waar het tweede van Spartanen op de 3e plek staat in de Reserve 1e klasse, daar speelt Texel’94 2 onderin de Reserve 3e klasse. De kracht van Spartanen ligt dan ook bij het feit dat bij blessures en schorsingen de plekken moeiteloos worden overgenomen door de spelers van Spartanen 2. Zo meldden in de afgelopen weken Ruben Schoutsen, Job Zuiker en Martijn Wit zich met veel elan bij Spartanen 1. Als kroon op het werk van trainer Wouter Rood mag Spartanen 2 volgende week woensdag 4 april schitteren bij de laatste 8 van de Knvb districtsbeker voor reserve teams. Hoewel ook Ajax 2 nog geloot had kunnen worden, is de tegenstander in de kwartfinale qua positie van een nog hoger kaliber. Woensdag vanaf 20:00 uur zal de koploper van de Hoofdklasse A (hoogste niveau van Nederland) naar Wognum afreizen. Spartanen 2 mag gastheer zijn van de Heemskerkse zaterdagclub ODIN’20 2. Dit reserve elftal van deze betaalde amateurs uit de landelijke 3e divisie zorgt voor een mooi affiche. Voor de spelers van Spartanen 2 een enorme uitdaging, die met alle respect wat meer vraagt dan een wedstrijd spelen tegen de reserves van VVW uit Wervershoof. Mocht Spartanen de halve finale halen dan gaan de geruchten dat zij volgend seizoen gaan instromen in de beker van de standaardelftallen!

Terug naar de actualiteit, want op 1e Paasdag moet Spartanen 1 eerst nog definitief zien af te rekenen met het Texel-syndroom van Spartanen door gewoon de volle 6 punten dit seizoen in Wognum te houden. Alhoewel er sprake is van de nodige afwezigen, door met name blessures, rekent de nog steeds groeiende vaste aanhang ook zondag weer op een aantrekkelijke pot voetbal, waarbij het plan B m.b.t. nacompetitie, van onze hoofdtrainer, nog verder zal worden uitgekristalliseerd. Daarna krijgen we dus volgende week woensdag de beker-topper in Wognum van Spartanen 2 tegen ODIN’20 2, waar ook iedereen van harte voor wordt uitgenodigd. Tenslotte staat de Westrfiese “derby “ uit bij West-Frisia volgende week zaterdag om 19:00 uur gepland in hun sportpark Immerhorn te Enkhuizen. En ook nog op zondag 22 april de topper tegen De Zouaven, kortom er staan ons weer mooie wedstrijden te wachten en hopen op een goeie afloop!

Wij wensen u heel veel voetbalplezier, Frans Langedijk, lid TC Spartanen

Afscheid van 2 top coaches

Marjo en Jolanda hebben samen 12 jaar als gouden duo gecoacht bij de handbal jeugd.

Zondag 25 maart was de laatste wedstrijd die ze samen coachte. Een mooie wedstrijd die winnend werd afgesloten. Een mooi afscheid. Dames bedankt voor jullie sportieve inzet al die jaren.

 

Beachweekend is verplaatst naar weekend 15-17 juni

In verband met de lang doorlopende competitie van de handbal. is er tijdens het gebruikelijke 2de weekend van juni het veld nog volop in gebruik voor de competitie. daardoor kan het toernooi niet op dit weekend plaatsvinden. de nieuwe datum is een week later. namelijk 15-17 juni 2018.

Vrijdagavond  15 juni
19:00 -22:00 Beachsoccer senioren

Zaterdag 16 juni:
10:00 -12:00 : F jeugd en mini
12:00 -14:00 : E jeugd
14:00 -16:00 : D jeugd
16:00 -18:00 : C jeugd
19:00 -22:00 : A +B jeugd

Zondag 17 juni:
10:00 -16:00 Beachhandbal senioren

Met vriendelijke sportgroeten,

De feestcommissie

 

Presentje van de EHBO

Gisteren mocht ik een gevulde sporttas met EHBO materialen ontvangen van de EHBO vereniging voor de handbal – en voetbalafdeling.

Dit voor het wekenlange gebruik van de kantine tbv het oefenen van de EHBO vereniging.

De tas staat in de bestuurskamer, op de kast.

Wij bedanken de EHBO hier hartelijk voor.

Renée Honing, afdeling handbal

OPROEP-HANDBAL TRAINERS GEZOCHT-OPROEP

Voor onze jeugd handbal teams, F,E,D en C-jeugd van SV Spartanen zoeken wij nog trainers(sters).

– speel je zelf handbal en lijkt het je leuk om bijvoorbeeld samen met een teamgenoot training te geven aan jeugdteams
– of ben je een enthousiaste ouder waarvan een of meerdere kinderen al handbalt en kun je met jouw kennis en vaardigheden een leuke training geven?

Wellicht wordt je na een aantal proeftrainingen in samenwerking met een andere trainer(ster) wel heel enthousiast!

Meld je aan via handbal@spartanen.nl,  je bent van harte welkom!

OPROEP-HANDBAL KEEPSTERS GEZOCHT-OPROEP

Voor enkele dames en A- handbalteams van SV Spartanen zijn we per direct op zoek naar keepsters.

– ben jij (tijdelijk) gestopt en heb je weer de ambitie om te beginnen?
– of speel je nu elders en heb je het niet zo naar je zin?

Aarzel niet, meld je NU aan bij onze fantastische vereniging SV Spartanen.
Aanmelden kan via spartanen@handbal.nl

Vrijwilligersavond

Deze week is de uitnodiging voor de vrijwilligersavond verspreid aan onze vrijwilligers. Als u als vrijwilliger actief bent bij Spartanen, maar geen persoonlijke uitnodiging ontvangen heeft ben u uiteraard van harte welkom op 6 april. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de bijlage.

Bestuur SV Spartanen

uitnodiging-vrijwilligersavond-06-04-2018

Pakt Spartanen 1 zondag de 2e periodetitel in topper uit bij Zaanlandia?

In een vorige Walhalla werd al gerefereerd aan het feit dat, tot verrassing van vriend en vijand, het vlaggenschip van Spartanen gewoon meedoet om de prijzen in de 2e klasse A. Met aantrekkelijk voetbal hebben zij zich, als promovendus, ontpopt tot een ploeg waar iedereen gewoon rekening mee dient te houden. Spartanen staat momenteel slechts 1 punt achter op koploper Zouaven en heeft zelfs een gaatje geslagen met nr. 3 Zaanlandia. Toevallig is dit zondag 11 maart a.s. de tegenstander van Spartanen, tevens de laatste wedstrijd voor de 2e periode. Spartanen gaat een serieuze gooi doen naar de periodetitel, omdat zij nog maar met één concurrent te maken hebben en dat is KFC. Met deze Zaanse ploeg deelt Spartanen de koppositie, al moet wel gesteld worden dat het doelgemiddelde ruimschoots in het voordeel van de Wognummers is. Tel daarbij op dat zondag bij winst op Zaanlandia ook op de ranglijst een gat geslagen kan gaan worden met alle achtervolgers. Dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat er, met koploper de Zouaven uit Grootebroek, twee Westfriese clubs onderling gaan uitmaken wie kampioen gaan worden in klasse 2A.

Maar als-scenario’s kennen we niet bij Spartanen, want om te beginnen zal afgerekend moeten worden met misschien wel het sterkste team uit deze tweede klasse: Zaanlandia.

Dat de Zaandammers zich in de top hebben genesteld, is geen toeval. Dit elftal beschikt over technisch vaardige spelers die ook hoger gevoetbald hebben zoals Burak Bulduk, Luciano Dompig en de gebroeders Kho. Al deze jongens kunnen met een individuele bevlieging elke wedstrijd de defensie aan gort spelen, waarna spits Reino Kok het afmaakt. Alleen als je als team opereert kan je het zo’n tegenstander lastig maken. Waarschijnlijk zullen zij voetbal-technisch beter zijn dan elke andere tegenstander. Dan zal je dat moeten compenseren door heel veel strijd te leveren om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Je weet dan dat je in de tweede helft vanzelf kansen gaat krijgen, omdat de tegenstander meer risico neemt en automatisch ruimtes weggeeft. Daarom moet er vanuit een solide organisatie gespeeld worden, iets waar Spartanen de laatste tijd patent op lijkt te hebben. Kortom Spartanen leeft in mooie tijden en zal dit zo lang mogelijk voort willen zetten. Inmiddels wordt er door Spartanen ook serieus rekening gehouden met promotie naar de 1e klasse, waarbij zoals het nu gaat ook een kampioenschap tot de mogelijkheden behoort. Daarbij moet wel gezegd worden dat dit nog een lange weg is, maar vooruit zien is regeren en qua team zit er een hele goeie balans in het elftal. Daarbij lijkt het niet uit te maken dat trainer Jitze Bosma regelmatig aanpassingen moet plegen in zijn basis-elftal van Spartanen. Zo heeft de achterhoede van Spartanen te maken met een aantal langlopende blessures, waarbij zeker Jordy, Niels en Ramon voor langere tijd zijn uitgeschakeld. Gelukkig worden hun posities schijnbaar moeiteloos overgenomen Jeffrey, Rick en Ruben. Laatstgenoemde speelde tegen Zilvermeeuwen met de nodige flair een vrijwel foutloze wedstrijd, alsof hij al het gehele seizoen hierin meedraait. De wedstrijd tegen Zilvermeeuwen kan worden gezien als een mooie generale naar de topper tegen Zaanlandia, ook deze Zaanse ploeg is individueel heel sterk en werd vanuit een compact voetballend Spartanen bestreden.

Uiteindelijk gaf het teamverband van Spartanen en enkele individuele hoogstandjes de doorslag. Hopelijk krijgen we zondag wederom een voor het publiek attractief duel voorgeschoteld, met een voor Spartanen gunstige uitslag. Wat zou het mooi zijn om zondag na afloop nog een feestje te kunnen vieren in de kantine van Spartanen!. Anders doen we het de week erna nog eens dunnetjes over na de thuiswedstrijd tegen Kolping Boys. In ieder geval zal het niet aan DJ. SJORS liggen, hij is er helemaal klaar voor om iedereen die Spartanen een warm hart toedraagt een onvergetelijk feest te geven.

S.v. Spartanen wenst een ieder heel veel voetbalplezier, Frans Langedijk, lid TC Spartanen