Seizoen 2021/2022 krijgt vorm met een paar nieuwe gezichten

(klik op de fotogalerij om door de foto’s te bladeren)

Spartanen verwelkomt dit seizoen drie nieuwe trainers en een nieuwe sportmasseur in de selectie staf. 

Te beginnen met Guus Montenegro. Hij neemt het stokje over van Niels Kaan als trainer van het tweede elftal. Al twintig jaar staat hij bij verschillende clubs in de regio langs de lijn als trainer en assistent trainer. Dat levert hem een flinke waslijst aan clubs op. Zo was hij assistent trainer bij het eerste elftal van KGB en coachte hij het tweede elftal van hij Blokkers  en Always Forward. Daarnaast is hij jeugdtrainer geweest bij Rkedo, SVW27, Blokkers en Always Forward. 

Tot dusver heeft hij geen ambitie om trainer van een eerste elftal te worden. “Ik heb geen ambitie om een eerste elftal te coachen. Ik ben op mijn best wanneer ik een goeie rots in de branding voor me heb staan”, aldus Montenegro. 

Als keepertrainer zal Ronald Schouten aankomend seizoen de plaats van Antony Groen gaan vervangen. Schouten is als keeper bij Spartanen begonnen en heeft daarna lange tijd onder de lat gestaan bij SC Dynamo uit Ursem en ‘bij een club met blauwe shirts aan de andere kant van de A7’, aldus Schouten tijdens het voorstelrondje. 

Een andere nieuw gezicht in de selectie staf is Gerard Veken. Hij zal als sportmasseur en verzorger de blessure gevallen voor zijn rekening gaan nemen. Veken zat lang in het bestuur bij VVS’46 in Spanbroek en is als teammanager bij verschillende jeugdteams van FC Volendam actief geweest. De onlangs gepensioneerde Veken houdt niet van stilzitten en is daarom in 2019 een opleiding tot sportmasseur gaan doen. Deze heeft hij onlangs afgerond en bij Spartanen mag hij zijn kunsten voor het eerst gaan vertonen.  

Bij de onder 13 zal de 18-jarige Jürgen Schipper de opvolger gaan worden van de naar Always Forward vertrokken Jorin Karel. Hij studeert Sport en Bewegen in Alkmaar en wil later graag fitness instructeur worden. Een team onder zijn hoede nemen is daarbij wat extra bagage. Het is het eerste team dat hij gaat coachen en wij wensen hem dan ook alle succes toe! 

Daarnaast verlengen enkele ‘bekende gezichten’ hun contract bij Spartanen: 

Jan Berkhout – de trainer van eerste elftal. 

Tom van den Berg – onder 19

Pieter de Wit – onder 17

Martin Wit & Luuk Houter – onder 15

(Bas Bijman kon niet aanwezig zijn gisterenavond en ontbreekt op de foto’s, maar is volgend jaar ook belangrijk onderdeel van de technische staf voor de selectie)

 

 

 

Kantinecommissie zoekt versterking

————————————Nieuwe oproep van de kantinecommissie————————————–

De kantinecommissie is per direct op zoek naar een vrijwilliger die de kantinecommissie wil versterken.

De commissie bestaat uit een groep vrijwilligers die het reilen en zeilen in de kantine aanstuurt. Een van de commissieleden zal haar taak per volgend seizoen neerleggen en om de taken goed te kunnen verdelen is het noodzakelijk dat deze door een nieuw persoon worden ingevuld. De taken zijn gericht op:

  • Het bijhouden van de contactgegevens van de kantinemedewerkers in het bestand
  • Het versturen van mails vanuit de kantinecommissie
  • Een paar keer per jaar een overlegmoment met de commissie
  • Het samenstellen van het rooster (eens per jaar wordt dit opgesteld)

Daarnaast is de kantinecommissie nog steeds op zoek naar vrijwilligers vanaf 18 jaar die in de kantine zouden willen ondersteunen.

Het gaat om specifieke dagdelen in het weekend die nog niet opgevuld zijn:

  • Eens in de 8 weken op zondagmiddag (13.30-18.00 ongeveer) 1 persoon. Je staat samen met een andere volwassene.
  • Eens in de 4 weken op zondagochtend (8.45-13.15 ongeveer) 2 personen. Je werkt in een duo samen met een andere volwassene. Als je iemand kent en het samen wilt doen, kunnen jullie als duo ingepland worden.

De werkzaamheden op zaterdagmiddag zijn o.a. koffie en thee schenken, verkoop van frisdrank en kleine etenswaren/snoep. Daarnaast het verzorgen van de limonade in de rust voor de spelende teams en wat lichte opruimwerkzaamheden voor sluitingstijd.

De werkzaamheden op de zondagochtend zijn wat uitgebreider. Naast bovengenoemde werkzaamheden is ook de keuken open inclusief de frituur en zijn er meer uitgebreide barwerkzaamheden. De biertap gaat eind van de ochtend open. De uitgifte van de sleutels van de kleedkamers wordt ook door de barmedewerkers gedaan.

Wanneer je zelf lid bent of een van je kinderen is lid van de vereniging, voldoe je door het doen van kantinewerkzaamheden in onze poule aan je taakverplichting en zal je de vrijwilligersbijdrage retour krijgen. Werken in de kantine is een gezellige manier om de club bij te staan, zonder vrijwilligers kan een vereniging niet draaien. Dus lid of geen lid; kom ons medewerkersteam versterken en meld je aan!

Mail naar kantine@spartanen.nl  en we nemen z.s.m. contact met je op.

Mocht je vragen hebben schroom dan niet te mailen of een van de leden van de kantinecommissie te benaderen.

Leden: Jack Stam, Lizet Mienis, Monica Gerritsma, Hinke Louissen, Lex Marcus en Koos Stam

100

Stralend en breeduit glimlachend loopt Rosan Ootes met een handbal in haar hand. Ondanks het warme weer breit ze de sociale gesprekken aan elkaar. Zodra de ene is beëindigd, knoopt ze weer een nieuw gesprek aan. Ditmaal met de buurtkinderen. ‘Of ik meer van de mensen geniet of van het spelletje?’, herhaalt ze de vraag. ‘Absoluut het spelletje’.

Loop een willekeurige avond in de week langs Spartanen en de kans is groot dat je ‘Roos’ tegenkomt. Al ruim een decennia is de stem van Ootes binnen en buiten de lijnen te horen, maar het zal stiller worden op het handbalveld. ‘Ik kies voor de luwte van de bestuurskamer. Jarenlang heb ik met liefde training gegeven, misschien juist omdat ik zelf een hekel had aan trainen’, lacht ze.

De bescheiden Ootes sluit haar opsomming van weekvullende avondprogramma’s, vol seniorengym, bewegingslessen, handbaltraining, recreantenhandbal, bestuursvergaderingen en puppytrainingen, af met droge lippen. Snel een foto schieten. ‘De rol binnen de Technische Commissie Handbal blijf ik vervullen, maar vanwege mijn nieuwe baan bij Spurd Purmerend moet ik keuzes maken. Het past mij beter om een aantal dingen vol overgave aan te pakken, dan veel ballen in de lucht te houden. Lekker op dinsdagavond een keer op de bank neerploffen lijkt mij voor de verandering lekker, even niet ‘moeten’. Erg lastig heb ik het er dus niet mee, het is bewust’, berust Ootes terwijl ze de bal stuitert op het warme asfalt.

‘Een doorn in het oog? Je mag weten dat ik nachten wakker heb gelegen van het dossier ‘opblaashal’! Vergeet niet dat we een vereniging van vrijwilligers zijn. De gemeente moet zich schamen, onze meiden kunnen in de wintermaanden niet eens normaal in hun eigen dorp handballen en moeten noodgedwongen versnipperd over andere dorpen trainen. Dat vervolgens S.E.W./West-Friesland de zwarte Piet krijgt toegespeeld is nog kwalijker, er is toch een topsporthal neergezet? Zonder topclub geen topsport’.

Rivaliteit ten opzichte van andere verenigingen blijkt ongebruikelijk. ‘Handbal is een sport die meer draait om sociale contacten, dan op prestaties. Het doorselecteren op basis van kwaliteit blijkt lastig te zijn binnen de club, waar men vooral met de eigen vriendinnen wil spelen. Uiteindelijk gaat het om wat de leden willen, niet om de ideeën die wij als beleidsbepalers maken. Mensen denken onterecht dat dit mij stoort, maar het gaat mij enkel om tevreden leden’, aldus een duidelijke Ootes. ‘Sterker nog, het samengaan van de teams van Zuidermeer en Spartanen is zelfs mijn hoogtepunt van de afgelopen 10 jaar. Op die manier konden de meiden van Zuidermeer blijven handballen en kregen wij bij Spartanen een prachtig 3e team erbij’.

We schuifelen vanuit de stralende zon naar de schaduw van de dug-out. Een passende verandering van decor voor het dieptepunt, het hete hangijzer. Schoorvoetend zoek ik naar de juiste woorden en bespeur emotie bij Rosan. ‘Natuurlijk mag je ernaar vragen, ik ben er altijd transparant over. Mensen praten er toch wel over, dan kun je het beter zelf vertellen. Ik ben schoon en heb geen behandeling meer. De ziekte is niet wie ik ben, maar heeft natuurlijk wel impact gehad…ook op sommige meiden. Vanuit de chemo liep ik rechtstreeks het handbalveld op om training te geven. Mensen zullen het zeker aan me hebben gezien, maar ik werd nooit anders behandeld. Spartanen is en blijft wat dat betreft een veilig thuis’.

Afgelopen week bedankten het bestuur en alle meiden hun ‘Roos’ voor de trainingen van de afgelopen 10 jaar. ‘Ik laat de meiden in goede handen achter, maar spannend vind ik het wel. Zonder iemand te kort te doen, is Lisa Mol de speelster die mij altijd zal bijblijven. Ik heb haar vanaf het begin training gegeven en dacht meteen: Dat wordt een topper! Helaas heeft ze door blessures nog niet alles eruit kunnen halen, maar ik durf te zeggen dat we een speciale band hebben opgebouwd…hopelijk denkt zij er hetzelfde over haha’.

Het boek ‘Traininggeven’ is voor nu gesloten. Ook als de hond straks niet meer naar school hoeft? Zelfs dan zal ze eerder een nieuwe uitdaging zoeken. Toch hoeven we Rosan Ootes niet te missen. ‘Wie ik straks ben langs de lijn? De liefhebber die langs de kant van het publiek staat. Voorheen beet ik de tegenstanders bij een misworp wel eens toe: 100 van die ballen! Tegenwoordig hebben de meiden die ik training gaf het omgedraaid naar iets oppeppends. Als ze scoren schreeuwen ze plagend naar me: 100 van die ballen! Zodra je dat hoort, weet je dat ik er ben’, knipoogt Ootes ter afsluiting.

We nemen afscheid.

Ik loop naar m’n fiets.

Rosan gaat de handbal terug leggen.

Terwijl ik mijn sleutel in het slot steek,

hoor ik haar ‘nieuwe knoop’:
‘Hoi Jack, kom je de drank aanvullen of opmaken?’

Helemaal stil zal het gelukkig nooit worden.

 

© Bas Bijman

Donderdagavond lekker ballen!

Vanaf 1 juli gaan we voor iedereen die dat wil, lid of geen lid, samen voetballen of handballen.

TEAMINDELINGEN SEIZOEN 21-22

SV Spartanen voetbal is verheugt om de nieuwe teamindelingen voor komend seizoen hierbij te publiceren. Elk seizoen weer een grote uitdaging maar het is ons doel om ieder lid een mooi plaatsje te geven in een team voor het volgende seizoen, u kunt begrijpen dat dit met meer dan 400 actieve leden dit  nogal een puzzel kan zijn. Ook voor komend seizoen zijn wij met en in goed overleg met coördinatoren, trainers en begeleiding en soms ook ouders gekomen tot de bijgevoegde teamindelingen. Uiteraard willen wij ook graag ieder team voorzien van een enthousiaste coach en trainer. Het nieuwe trainingsschema hopen wij begin juli bekend te kunnen maken. Bent u een vader of moeder die stiekem wel graag zijn of haar zoon of dochter wil trainen? Meld je dan vrijblijvend aan bij voetbal@spartanen.nl, wij begeleiden u verder. Denk ook aan de mogelijkheid om de taak op te pakken met andere ouders/verzorgers van jeugdleden, dan hoeft u niet elke week te trainen!!

SV Spartanen team indelingen seizoen 2021 – 2022

Een fijne zomervakantie namens het bestuur, technische commissie, trainers en coaches!

Afscheid van coach Marloes van de D2.

Marloes heeft met veel enthousiasme vele jaren gecoacht.

Vanaf volgend seizoen gaat ze vanaf de zijlijn de vorderingen van haar 2 dochters volgen. Marloes, bedankt voor je sportieve inzet al die jaren!

Contract verlenging Jan Berkhout en afscheid van Niels Kaan en Jorin Karel

Spartanen hoofdtrainer Jan Berkhout verlengt zijn contract bij de club met een jaar. Het bestuur en Berkhout willen ondanks het lastige ‘corona jaar’ nog graag een seizoen met elkaar verder 

“Ik heb mijn contract verlengd omdat ik geloof in de sportieve successen met deze selectie. We hebben nauwelijks ergens naar toe kunnen werken door het gering aantal wedstrijden dit seizoen”, aldus Berkhout. “Hopelijk kunnen we komend seizoen een volledige competitie spelen, pas dan kun je als trainer conclusies trekken.”

Berkhout stond afgelopen seizoen slechts zeven officiële wedstrijden voor de groep (3x beker en 4x competitie). Voor het tweede seizoen op rij werd de competitie namelijk voortijdig afgebroken. 

“Dit jaar is enorm lastig. Je bent als staf voortdurend zoekende naar de juiste balans met de steeds wisselende corona maatregelen. Ik denk dat het sowieso lastig is het goed te doen in deze tijd. De aanscherpingen en beperkingen dragen natuurlijk niet bij aan het spelplezier. Echter proberen we het beste er van te maken. Zowel trainers als spelers.”

Trainer tweede elftal & keeperstrainer& jeugdtrainer 

Niels Kaan van het tweede elftal heeft te kennen gegeven zijn ‘voetbalheil’ elders te zoeken. We bedanken Niels voor zijn inzet voor de club en wensen hem heel veel succes in zijn verdere trainersloopbaan.

Door het vertrek van Niels is Spartanen dus op zoek naar een trainer voor het tweede elftal én een keeperstrainer. Bij voorkeur zijn we op zoek naar trainers die al bekend zijn binnen Spartanen.

Ook Jorin Karel gaat de club verlaten. Jorin wordt trainer bij de jeugd van Always Forward. Ook hem wensen wij uiteraard veel succes en bedanken hem voor wat hij voor Spartanen heeft gedaan. Door dat vertrek zijn we ook op zoek naar een trainer voor de jongens onder 13.

Ken of ben je iemand die onze selectie aankomend seizoen wil versterken, laat het ons dan graag weten via een mail naar: info@spartanen.nl

Afmelden/overschrijven voor voetbal 31 mei 2021

Binnen Spartanen wordt al hard gewerkt aan de indelingen voor komend seizoen. 

Weet je nog iemand die bij Spartanen wil komen voetballen?  Graag snel laten aanmelden. 

Wil je stoppen geef dat dan zo spoedig mogelijk door maar uiterlijk vóór 31 mei. 

Ook leden die bij een andere vereniging gaan voetballen (overschrijvingen) dienen dit voor deze datum te doen. 

Bij te late afmelding/overschrijving wordt de vereniging belast met KNVB kosten die wij dan helaas moeten doorbelasten aan het betreffende lid. 

Afmelden kan ALLEEN via een mail naar leden_adm_@spartanen.nl , melden bij je coach en of trainer is netjes maar niet voldoende. 

Trainersvacatures bij Spartanen

De afdeling voetbal van onze Sportvereniging Spartanen is op zoek naar twee trainers. Het gaat om een trainer voor het tweede elftal en een keeperstrainer voor de selectie.

Onderstaand meer informatie. Delen van dit bericht op Social Media wordt op prijs gesteld.

Vacature Trainer 2e elftal

Vacature Keeperstrainer

 

“POSITIEF EN DUIDELIJK, TIJDIG EN ZORGVULDIG!’

Vraag wat er beter kan in een bedrijf of bij een vereniging en je weet eigenlijk al wat het antwoord zal zijn: de communicatie.

Gelukkig gaat er op dat gebied bij Spartanen al heel veel goed. Een mooie, strakke website. Prachtige berichten op Instagram. Er is een Facebook pagina met een groeiend aantal volgers. Er verschijnt van tijd tot tijd een mooie nieuwsbrief. En zo kan ik nog een  heel aantal zaken op noemen.

Maar er kunnen onder het container begrip communicatie ook nog een heel aantal zaken beter. En om dat op een goede manier vorm te geven is vanaf gisteren de Communicatie Commissie actief. Zij hielden digitaal hun eerste overleg en komen binnenkort met een compact communicatieplan. Kernwoorden van het communicatieplan staan in de titel van dit bericht.

De commissieleden zijn: Jeroen Kamp, Sander Breen, Elly Vlaar, Bas Bijman, Tijmen Koelemeijer, Michael Dekker en Martin Stam. Een mooie mix van creativiteit en kennis van techniek, met vertegenwoordiging van handbal en voetbal.

Wat vind jij dat er goed gaat en wat er nog beter kan op het gebied van communicatie? Laat het vooral weten door een mail te sturen aan communicatie@spartanen.nl