Bingo XL groot succes

Gisteravond werden op meer dan 600 bingokaarten fanatiek cijfertjes weggestreept.
Wie had als eerste een rij vol? Of zelfs een heel blok met cijfers afgevinkt? En als dat zo was deed je mee om de vele mooie prijzen.

Natuurlijk eerst BINGO appen. Daarna een foto van je kaart en na strenge controle op al dan niet een valse bingo was je de winnaar.

Daarnaast werd door het digitale rad van fortuin vele prijswinnaars in de tombola aangewezen. De zanger zong zijn nederlands talig repertoire vol overgave en de presentator, die vooraf al sprak met een stem als een schuurmachine, ouwehoerde er op los.

Het alarm van de avondklok kwam steeds dichterbij, maar op de valreep (of er net overheen) werd de prijswinnaar van ronde 3 bekend. Afgesloten werd met wat sfeerbeelden van wat er toch nog allemaal op en rond de velden van Spartanen gaande is.

Kortom, de digitale bingo zorgde voor groot vermaak. Iedereen die heeft meegewerkt om dit mogelijk te maken én alle deelnemers:
hartelijk dank!

Speluitleg Spartanen BINGO XL

Beste Spartanen en Wognumers,

 

Aanstaande vrijdagavond om 19:00 is het dan zover, de SV Spartanen familie Bingo XL georganiseerd door WF deals.

Deze twee uur zal in het teken staan van 3 bingoronden, een loterij en gezellige, meezing live muziek.

Indien u in het bezit bent van een bingo XL kaart dan danken wij als vereniging uw steun in deze uitdagende tijden als sportvereniging.

Bijgaand kunt u de speluitleg van de SV Spartanen familie Bingo XL downloaden en voorafgaand alles goed doornemen.

BINGO uitleg voor SV Spartanen 16-04-2021

Namens het hand,- voet en hoofdbestuur van Spartanen dank wij u en wensen iedereen een fantastisch leuke avond toe.

 

Hopelijk tot snel op ons complex en blijf vooral gezond en voorzichting.

Aankomende vrijdag online bingo XL met prachtige prijzen.

Aankomende vrijdag online bingo XL met prachtige prijzen.
Koop een bingo kaart wat gelijk je lot is in de loterij bij 1 van de 4 verkooppunten.
Extra verkooppunten zijn;
  • voetbal@spartanen.nl o.v.v. Naam en adres (loten worden dan bezorgt, goed voor onze ouderen).
  • Dick Kok Slager
  • Café Stam
  • Financieel centrum West Friesland

Het ‘Oeh Ah Tesselaar’ klinkt in Wognum

Het ‘Oeh Ah Tesselaar’ klinkt in Wognum.
Spartanen verwelkomt verloren zoon Jeroen Tesselaar

‘Mogen we met jullie meedoen?’, vragen twee jeugdige voetballertjes. ‘Natuurlijk! Toch Moos?’. ‘Ja’, zegt Moos tevreden. Met het hoofdveld in het zicht, dartelt Moos Tesselaar deze stormachtige ochtend over het handbalveld achter zijn vader aan. Het duurt nog even voordat men Moos in het eerste elftal kan bewonderen, maar zijn achternaam kan aankomend seizoen alvast worden gescandeerd.

Na een voetbalreis door heel Nederland, Schotland en Israël, is Jeroen Tesselaar (32) weer terug bij Spartanen. Toch voelt het niet als thuisko

men. ‘Zodra ik even in Wognum was probeerde ik altijd een wedstrijd te kijken van Spartanen, zo heb ik altijd contact gehouden met de jongens’, begint Tesselaar. ‘Afbouwen? Nee, zo mag je het absoluut niet noemen. Vanwege ons gezin en mijn werk in Amsterdam werd het teveel om zoveel naar Quick Boys te reizen. Financieel heeft het profvoetbal te lijden door de corona crisis, dat merken de lagere ploegen als eerst. Dan geef je elkaar een hand en kijk je verder’.

‘Quick Boys tegen Katwijk was wel een bijzondere wedstrijd natuurlijk’, memoreert Tesselaar, alvast terugkijkend op zijn profcarrière. Hij glundert als hij denkt aan de prachtige wedstrijden die hij heeft gespeeld, maar bij het West-Friese voetbal voelt hij logischerwijs minder. ‘De derby tegen SEW leeft altijd in Wognum, maar ik heb dat nooit mogen ervaren. Misschien in de jeugd, maar het heeft dan geen indruk gemaakt. We zullen wel hebben gewonnen’, lacht hij. ‘Tweemaal heb ik in een derby het laatste zetje mogen geven aan een ploeg. Die wedstrijden blijven mij altijd bij. Met Telstar schoten we Haarlem failliet en met Katamon Jerulasem duwden we Hapoel Jerusalem een divisie lager’.

Tesselaar verliet Spartanen 20 jaar geleden als centrale verdediger en komt voor dezelfde positie terug. Zijn toenmalige compagnon heeft na de jeugd nooit meer gevoetbald, maar herinnert het zich nog goed. ‘We waren een sterk team. Hij de kracht en ik de snelheid’, vertelt Trevor Janssen vanuit China. ‘Toentertijd waren we hecht en wonnen veel wedstrijden. Ik kan me herinneren dat zijn vader geen wedstrijd van hem miste. Jeroen was een koele rustige gozer, nooit ruzie, maar wel een echte vechter voor z’n team’.

Indien Tesselaar het Schotse vechtvoetbal naar Wognum brengt, is de kans groot dat zijn eigen ruiten als eerst sneuvelen. De geboren en getogen Wognumer woont op nog geen 100 meter van het Spartanen complex. Jordi Velzeboer kijkt uit naar het weerzien met zijn voormalig ploeggenoot. ‘Het was toen vreemder dat hij uit ons team ging, dan dat hij nu terugkomt’, knipoogt Velzeboer. ‘Hopelijk heeft hij nu wat meer rust aan de bal. Hij was snel, werkte keihard, maar was niet bijzonder aan de bal. Je ziet hoe ver hij is gekomen met die ‘over mijn lijk’ mentaliteit.’ Trainer Berkhout is in zijn nopjes met de komst van Tesselaar. ‘Jeroen brengt naast zijn kwaliteiten ook een hoop ervaring mee. Dit gaat onze selectie enorm helpen in de voetbalontwikkeling’. Heel Wognum kan aankomend seizoen eindelijk zijn naam scanderen, zoals de Schotten dat ooit deden: ‘Oeh Ah Tesselaar!’

© Bas Bijman

Hoofdtrainer en selectiespelers geven jeugdteams fantastische training

Op de laatste zaterdag van januari verzorgden onze hoofdtrainer en 4 selectiespelers een superleuke training aan diverse jeugdteams.
’s Ochtends vroeg om 9:00 uur stonden hoofdtrainer Jan Berkhout en selectiespelers Maarten Zuiker, Boy Beerepoot, Luuk Houter en Martijn Wit klaar om eerst de JO8 teams en daarna de JO9 teams en tot slot de JO10 teams een uur training te geven. Diverse oefenvormen hadden zij uitgezet. Iedere oefening werd begeleid door een selectiespeler. In de oefenvormen werd op een leuke manier getraind op techniek, snelheid en behendigheid. Uiteraard werd afgesloten met een partijspel. Het was prachtig om te zien dat vele spelertjes onder de indruk waren van onze hoofdtrainer en zeker de selectiespelers.
Mannen, heel erg bedankt voor jullie inzet voor deze speciale training! Top dat jullie dat voor deze spelertjes en de club doen!

Notulen jaarvergadering en jaarverslag handbal

 

Jaarvergadering SV Spartanen 2020

Handbal jaarverslag 2020

Onderhoud Jaarvergadering 2020

Even voorstellen

Mijn naam is Lucas Bakker. Ik woon in Wognum en ben 17 jaar oud. Mijn hobby’s zijn voetbal en tennis. Ik tennis bij TV Wognum. Ik voetbal bij SV Spartanen in de JO17-1. In het weekend werk ik bij Deen Supermarkten als vakkenvuller en kassa medewerker.

Dit jaar ben ik gestart met de opleiding Sport en Bewegen op het Horizon College in Purmerend. Onderdeel van deze opleiding is et volgen van een stage. Via mijn buurman Etienne Mol kreeg ik de mogelijkheid om stage te lopen bij de voetbal tak van Spartanen. Hier help ik met training geven. Dit doe ik op maandag en woensdag avond. Ik heb het heel erg naar mijn zin.

Wat ik na deze opleiding ga doen, weet ik nog niet. Ik weet wel dat ik graag een vervolgopleiding ga doen die te maken heeft met sport. Ook hoop ik ooit een baan te krijgen waar sport een belangrijke rol in speelt.

Laatste nieuwsbrief van 2020

Beste Spartaan,

 

Hierbij ontvangen jullie de laatste nieuwsbrief van het jaar 2020.

 

Vanaf nu zullen de hoofd,- hand en voetbalbesturen gezamenlijk optrekken en zo breedt mogelijk een nieuwsbrief samen te stellen die alle facetten van onze vereniging verbindt.

2020 was een jaar om sportief gezien snel achter ons te laten. volledig gedomineerd (en nog steeds) door Corona. Competities die stoppen, financiën te terugvallen en nog vele andere uitdagingen die wij als besturen met beide handen hebben vastgepakt, u kunt dit verder lezen in de bijgesloten nieuwsbrief..

Ik wil iedereen aandringen om het stuk “VRIJWILLIGERSBIJDRAGE 2020 EN NU?” aandachtig te lezen en de enquête in te vullen.

Ik hoop zeer dat 2021 een ander jaar wordt, een jaar van samenkomen en verenigen op onze mooie centrale locatie in Wognum. Voor iedereen een hele fijne, gezellige en rustige kerst gewenst en een voortreffelijke start van 2021 en tot op de jaarvergadering op 8 januari om 20u00, let een beetje op elkaar!

NIEUWSBRIEF SPARTANEN DECEMBER 2020

Namens alle besturen, tot snel.

 

Dank alvast voor jou medewerking.

 

Met vriendelijke Groeten,

 

Michael Dekker

CORONA MAATREGELEN VANAF 14 OKTOBER 2020

Beste spelers, trainers, coaches, begeleiders, vrijwilligers, ouders, verzorgers en andere betrokkenen. Hierbij ontvangt u een korte uiteenzetting van betreft de verscherpte en beperkende COVID-19 maatregelen rondom de amateursport aangekondigd door premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Het zal u niet zijn ontgaan dat voor onze vereniging dit grote gevolgen heeft.

Maatregelen per 14 oktober 22:00 uur
Alle amateurcompetities worden voor de komende vier weken stilgelegd.

Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
Het Spartanenbestuur heeft besloten dat JO19/A-jeugd en alle senioren teams de komende twee weken niet
trainen op ons complex/trainingshal, afwachtend op de eerste peilmomenten over twee weken van de rijksoverheid. SV Spartanen zal dan een voortschrijdende beslissing maken over het al dan niet toestaan van trainingen. De vereniging heeft de nut en noodzaak van het trainen de komende twee weken afgewogen en tot bovenstaand besluit gekomen.
Alhoewel het NOC*NSF sportprotocol ruimte geeft aan JO19/A-jeugd “In afstemming met NOC*NSF is bepaald dat spelers in de teams binnen de jeugdcompetities (t/m O19/A-jeugd), mogen sporten in teamverband en onderlinge trainingswedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.”
Meld het NOC*NSF ook “de ter plekke geldende lokale noodverordening en gemeentelijke bepalingen blijven altijd leidend”, helaas geeft de gemeente als ook de noodverordening van onze veiligheidsregio Noord-Holland Noord tot nu toe daar geen ruimte.

Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging. Onderlinge wedstrijdjes/trainingen in het weekend aanvragen bij het wedstrijdsecretariaat voetbal@spartanen.nl

Kantine en kleed- en doucheruimtes zijn gesloten, toiletten geopend.
Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie, alleen noodzakelijke begeleiding.
De sportkantine kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten (voetbal/handbal) die ondersteunend zijn,
denk hierbij aan:

Operationeel commissie overleg
Eigen trainingen en cursussen (o.a. trainers, scheidsrechters)
Verenigingsrechtzaken (ALV’s etc.)

Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen grote groepen bij elkaar komen.
Daarnaast gelden de huidige coronarichtlijnen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.
Mondkapjes zijn verplicht bij het in,- en uitgaan van de kantine/bestuurskamer.

Ook kunt u opmerkingen en vragen stellen via de bekende wegen, wij proberen dan zo snel mogelijk
uw vraag te kunnen beantwoorden:

info@spartanen.nl
voetbal@spartanen.nl
spartanen@handbal.nl