Wie gaat de uitdaging aan?

Beste leden, ouders van jeugdleden en overige belangstellenden,

Op zondag 06 januari hebben we onze zeer goed bezochte nieuwjaarsreceptie gehouden. Na de onderlinge wedstrijden liep de kantine gezellig vol en hebben we (leden, ouders van leden, vrijwilligers en overige belangstellenden) het nieuwe verenigingsjaar ingeluid.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie heeft de voorzitter teruggekeken op het jaar 2018 en met een vooruitblik aangegeven wat er in het jaar 2019 opgepakt gaat worden. Alphons Commandeur is tijdens de receptie onderscheiden met de waarderingsspeld van de s.v. Spartanen. Zoals u wellicht al heeft vernomen heeft Alphons besloten om na ruim tien jaar te gaan stoppen met zijn werkzaamheden voor de s.v. Spartanen. Jarenlang was hij het gezicht van onze kantine en heeft Alphons enorm veel tijd gestoken in en voor de club.

Voor ons als bestuur ligt er de komende maanden dan ook een enorme uitdaging om deze leemte te gaan opvullen. Wij gaan zeker niet op zoek naar een nieuwe Alphons omdat we bijna zeker weten dat die er niet is en we die dus niet kunnen vinden. De uitdaging c.q. oplossing ligt niet alleen bij het bestuur, maar daar hebben we leden en ouders van jeugdleden bij nodig. Wij willen de komende maanden komen tot oprichting van een kantinecommissie die de taken van Alphons gaat overnemen. Wij denken hierbij aan vier tot vijf personen die komen tot een goede taakverdeling, zodat de werkzaamheden voor ieder behapbaar blijven. Met elkaar zullen we hier toch een oplossing voor moeten vinden en daar ligt dus de uitdaging.

Graag gaan wij in gesprek met personen die deze handschoen, deze uitdaging, willen oppakken.

Wie heeft er interesse om in ieder geval mee te denken en in gesprek te gaan met ons? Spreek ons even aan, bel ons of stuur een mailtje en wij maken een afspraak met u. Ook willen wij mensen persoonlijk benaderen om met ons in gesprek te gaan. Als u denkt: wellicht is dat iets voor haar of hem? Geef het door aan ons en wij nemen contact op met die persoon.

Met vriendelijke groet,

Mark Beemster, penningmeester Jack Stam, voorzitter

Reacties naar: jack.stam@me.com

Of mail naar: info@spartanen.nl

Nieuwjaarsreceptie zondag 6 januari

Namens het bestuur wensen wij iedereen heel fijne feestdagen en een goede jaarwisseling toe en tevens wil ik iedereen attent maken op de nieuwjaarsreceptie. Het is ieder jaar gezellig druk op deze nieuwjaarsreceptie en wij verwachten wederom een goede opkomst van leden, sponsors, vrijwilligers, supporters, ouders van jeugdleden, begeleiders en trainers. Kortom iedereen die Spartanen een warm hart toedraagt en die houdt van een paar gezellige uurtjes is van harte uitgenodigd.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie uiteraard een terugblik door de voorzitter op het afgelopen jaar en een vooruitblik naar 2019. Ook wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie de waarderingsspeld uitgereikt aan één of meerdere vrijwilligers. Noteer daarom dan ook allen de datum in de agenda of op de kalender en spreek af met je teamleden om aanwezig te zijn op zondag 6 januari. Het belooft als velen aanwezig zijn een gezellige middag te worden. Met muzikale ondersteuning van DJ Sors. We kunnen zo het kerstreces op een goede wijze afsluiten en de feestdagen gezamenlijk uitluiden.

Nieuwjaarsreceptie Zondag 6 januari

Aanvang 15.00 uur.

Voorafgaande aan de nieuwjaarsreceptie worden er een aantal onderlinge wedstrijden gespeeld.

De planning van deze wedstrijden wordt nog bekend gemaakt via onze website.

Alle vrijwilligers bedanken wij voor de inzet in het afgelopen jaar. Wij hebben via een kaart en een kleine attentie alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Wij hebben ongeveer 200 kaarten met een kleine attentie rondgebracht en hopelijk niemand van onze vrijwilligers vergeten. Mochten wij toch iemand zijn vergeten laat mij (jack.stam@me.com) dat even weten en wij zullen een eventueel gemaakte fout herstellen. De kaartjes en attenties worden vanaf 15 tot 24 december bezorgd. Als uw attentie onverhoopt niet werkt, neem dan ook even contact op met bovengenoemd e-mailadres en verzorgen wij een nieuw exemplaar.

Nieuwjaarswedstrijden zondag 6 januari 2019

Om het jaar goed en sportief te beginnen spelen we een aantal nieuwjaarswedstrijden. Deze wedstrijden spelen we voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie.

De wedstrijden starten om 13:15 uur, zijn 7 tegen 7 en duren 2x 30 minuten:

  • Spartanen 4 tegen Spartanen 5
  • Spartanen 6 tegen Spartanen 45+
  • Mix Jo19-1 / Jo19-2

Aansluitend om 15:00 uur de nieuwjaarsreceptie. U bent van harte welkom bij de wedstrijden en de nieuwjaarsreceptie!

Oefenprogramma Spartanen 1-2

Tijdens de winterstop heeft de selectie de volgende oefenwedstrijden:

Zondag 13 januari 11:30 uur Spartanen 2 – KGB 2 o.l.v. scheidsrechter Martin Stam
Zondag 13 januari 14:00 uur Spartanen 1 – KGB 1 o.l.v. scheidsrechter Johan Terband
Zondag 3 februari 11:30 uur Always Forward 2- Spartanen 2

Koos Snijders treedt toe tot de TC.

Met de toetreding van Koos Snijders is de Technische Commissie weer op volle sterkte. Wij zijn bijzonder verheugd dat Koos onze uitnodiging heeft aanvaard en de TC komt versterken. Hij heeft een lang verleden bij de club en hij is actief geweest als trainer/coach bij verschillende clubs in de regio. Deze functie vervulde hij ook bij Spartanen waar hij samen met Silvan Inia verantwoordelijk was voor de selectie. Opmerkelijk is dat zij toen in de nacompetitie al streden om promotie naar de twee klasse. Koos kwam over van St George en in zijn kielzog volgde Stefan Blauw die een sterke periode als centrale verdediger doormaakte bij onze club. Ook Bram Koppes stond toen al onder zijn hoede. Als speler van Hollandia A1 heeft ook Nick Velseboer kennis gemaakt met Koos zijn aanstekelijke enthousiasme. Koos heeft een duidelijke visie over hoe het technisch beleid vorm gegeven kan worden. Wat ons betreft de juiste man op de juiste plaats. Met de aanstelling van Koos bestaat de technische commissie vanaf heden uit Koos Snijders,  Michel Koning, Peter Rijkhoff en Gerard Wuite. Alle vier leden zijn als speler of als trainer actief geweest binnen de selectie waarmee we kunnen stellen dat er voldoende ervaring aanwezig is om het technisch beleid binnen de vereniging uit te dragen.

Nieuwe topsponsor; Hero Interim Professionals

Sinds kort hebben we een nieuwe topsponsor: Hero Interim Professionals. Hun naam prijkt al enige tijd op de borden langs ons A-veld dus dat was je vast al opgevallen. Hero is een sterk groeiende organisatie uit de regio (Wognum) en gevestigd in een modern kantoor in Wognum langs de A-7. De organisatie is actief en succesvol in de bemiddeling van interim professionals, met een sterke focus op IT-posities. Zij werken voor gerenommeerde top 500 organisaties zoals Heineken, Ahold Delhaize, Vitens en Action. Sinds de oprichting in 2007 groeit Hero gemiddeld 30% per jaar. Het bedrijf heeft talenten uit de regio veel te bieden; er is volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling (medewerkers worden doorlopend opgeleid, getraind en gecoacht) en de informele sfeer en sterke cultuur maken het tot een fijne werkomgeving.

Tijdens de wedstrijd tegen ZAP spraken wij met Jeroen de Vries (CEO en eigenaar) en Sander de Wit (Operationeel Manager) van Hero Interim Professionals. Beiden zijn woonachtig in Wognum en hun zoons komen binnenkort de mini’s van SV Spartanen versterken. Wij zijn bijzonder blij met een sponsor van deze statuur.

Wie helpt onze club verder?

Onze voetbalafdeling heeft inmiddels ruim 450 leden. Iedere week genieten zowel kinderen als volwassenen samen met hun begeleiders en trainers van het voetbalspel. Het is fantastisch om te zien dat onze leden hier zoveel plezier aan beleven en dat iedere week zoveel mensen zich inzetten voor onze mooie club.

Achter de schermen moet er veel werk verzet worden om dit allemaal te organiseren. En daarom zijn we per direct op zoek naar enthousiaste mensen die onze club willen versterken.

Hieronder hebben we een korte omschrijving opgesteld van de verschillende rollen die we heel graag met enthousiaste mensen willen invullen. Met elkaar onze club verder helpen geeft energie en voldoening!

Gastheer en gastvrouw

Een leuke rol, gastheer of gastvrouw voor de voetbalafdeling. We zoeken daarvoor mensen die eens in de zoveel weken een zaterdagochtend/-middag of zondagochtend/-middag als gastheer of gastvrouw van de vereniging willen optreden.

Als gastheer/gastvrouw ben je het visitekaartje van onze club. Je zorgt ervoor dat teams en scheidsrechters warm worden ontvangen en maakt hen wegwijs op ons complex. Ook zorg je ervoor dat de velden speelklaar zijn, open/sluit je de poorten en spreek je vele enthousiaste ouders, coaches, scheidsrechters etc.

Lid evenementencommissie

De evenementencommissie organiseert ieder seizoen diverse activiteiten voor onze jeugd- en seniorenleden. Vele handen maken licht werk en daarom zoeken we ook extra leden voor deze commissie. Samen met de leden van de evenementencommissie neem je initiatieven voor het organiseren van evenementen en verzorg je de communicatie daarover.

Coördinator scheidsrechter op zondag

We zijn blij met en trots op de groep scheidsrechters die ieder weekend de wedstrijden fluiten. Op zaterdag coördineert John Wilcke de indeling van de scheidsrechters. We zoeken nu ook nog iemand die dit voor de zondagse wedstrijden wil coördineren. In deze rol stem je samen met de scheidsrechters af wie welke wedstrijd wil fluiten en verwerk je dit in het wedstrijdsysteem van de KNVB. Ook ben je het aanspreekpunt voor scheidsrechters.

Bestuurslid van de voetbal

Het voetbalbestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse zaken en het vormgeven van en invulling geven aan het beleid. Vind je het leuk om hier samen met de voorzitter, wedstrijdsecretaris en afgevaardigde van de coördinatoren invulling aan te geven en zo mee te helpen onze club nog beter te laten draaien, meld je dan bij een van de bestuursleden en dan gaan we graag met je in gesprek. Er is genoeg te doen en we zoeken dan graag samen naar een invulling dat goed bij je past.

Coördinator trainers

Maar liefst 40 trainers geven wekelijks training aan onze leden. We zoeken iemand die onze trainers wil ondersteunen. Je bent het aanspreekpunt voor onze trainers. Je stelt, in samenwerking met de technische commissie en coördinatoren, de trainersstaf samen en stelt het trainingsschema op. En je verzorgt de communicatie naar onze trainers en adviseert het voetbalbestuur over trainingszaken. (evt. sleutelbeheer)

Coördinator jeugd O13 en O15

Een belangrijke en mooie rol is ook weggelegd voor onze coördinatoren. De coördinatoren zijn het aanspreekpunt voor ouders, begeleiders en kinderen. Per direct zijn we op zoek naar een coördinator voor onze O13 teams. Vanaf volgend seizoen zijn we ook op zoek naar een coordinator voor onze O15 teams. In deze rol verzorg je de teamindelingen en houdt gedurende het seizoen contact met trainers en begeleiders over het reilen en zeilen binnen de teams.

Coördinator mini’s

De mini’s zijn onze jongste leden. Het is fantastisch te zien hoe deze jongens en meisjes hun eerste voetbalervaring opdoen. Als coördinator van de mini’s zorg je er voor dat nieuwe leden en met name hun ouders goed worden geïnformeerd over het voetballen bij Spartanen. Ook organiseer je in samenwerking met de buurtverenigingen de oefenwedstrijden op zaterdag.

Coördinator senioren (uitgezonderd Spartanen 1, 2 en 3)

Ook voor de seniorenteams zijn we op zoek naar een coördinator. Je bent het aanspreekpunt voor de seniorenteams en verzorgt de communicatie naar hen toe. Je zorgt voor de teamindelingen, maakt nieuwe seniorenleden wegwijs binnen de club en houdt gedurende het seizoen contact met deze teams. De selectieteams (1e, 2e en 3e) vallen niet onder de coördinator senioren.

Sleutelbeheer

De vele vrijwilligers binnen de voetbalafdeling hebben vaak ook sleutels nodig om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. We zoeken iemand die het sleutelbeheer voor de voetbalafdeling wil verzorgen. Je verzorgt de uitgifte en inname van startende en stoppende vrijwilligers en verwerkt dit in de sleuteladministratie.

Help jij onze club verder?

Lijkt het je leuk om een van deze functies in te vullen en daarmee onze club verder te helpen, neem dan contact op met Adri Beerepoot via 06-43989514 / adri.beerepoot@wsx.nl of met

Tim Koenders via 06-22386026 / tkoenders@hotmail.com. In een kennismakingsgesprek lichten we de functie graag verder toe en geven we graag antwoord op je vragen!

Sponsoring

Zonder sponsors zou Spartanen niet de club zijn die het nu is. Door de steun van de vele sponsors zijn spelers, vrijwilligers en bestuur in staat de vereniging verder te ontwikkelen.

Kenmerkend voor de club zijn een goed presterende selectie, een enthousiaste jeugd, een solide organisatie en een prachtige accommodatie! Maar Spartanen is ook een vereniging waar minder prestatiegerichte sporters en jeugdleden zich thuis kunnen voelen.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan de successen van de teams van Spartanen en een gewaardeerde sponsor worden? Spartanen benadert sponsoring persoonlijk en nodigt u graag uit voor een gesprek en een aanbod op maat.

Wilt u meer informatie over sponsoring? Neem dan contact op met één van de leden van de sponsorcommissie of mail naar sponsoring@spartanen.nl

Actie AZ – Excelsior zaterdag 15 december 2018

AZ nodigt alle leden van SV Spartanen graag uit om het duel AZ – Excelsior op zaterdag 15 december 2018 (19:45 uur) te bezoeken tegen het actietarief van slechts €10,- per kaart. Ook ouders, begeleiders en trainers zijn van harte uitgenodigd zodat er voldoende begeleiding voor de kinderen is. Voor de jeugdigen kan voor slechts € 2,50 een kidsbox met een pakje drinken en een zakje snoep meebesteld worden.

Met deze leuke clubactie kunnen jullie ook nog geld verdienen voor SV Spartanen. Voor iedere verkochte kaart ontvangt de vereniging namelijk een cashback van € 1,-.

Je kunt per club, per team of individueel per lid bestellen. Let op: je zit samen met de vereniging in één vak maar binnen dat vak krijg je een rij en stoelnummer toegewezen. Wil je als team/familie/vriendjes bij elkaar zitten, bestel dan je kaarten in één bestelling.

Bestellen

De kaarten kunnen tot en met zondag 2 december 2018 online besteld worden. Er is een beperkt aantal actiekaarten beschikbaar en er geldt op=op. Bestel dus snel, dan ben je zeker van een kaart!

Bestellen kan via de volgende actielink 

Ophalen kaarten

Na afloop van de actie zal AZ de plekken in het stadion indelen en worden de kaarten geprint en in één zending verstuurd naar de amateurvereniging. De kaarten kunnen vervolgens door de bestellers bij de vereniging worden opgehaald.

Spirit’30 (SC) 1 VS SV Spartanen 1 parkeeroverlast

Bericht namens Spirit:

Zondag 18 november aanstaande om 14.00 uur vindt de wedstrijd: Spirit’30 (SC) 1 VS SV Spartanen 1 plaats op het complex aan de Sportlaan te Hoogkarspel plaats.

Om parkeeroverlast voor de bewoners van de Sportlaan te beperken willen wij u vragen om te parkeren op het parkeerterrein van het NS Station van Hoogkarspel. U loopt dan zo naar het voetbalcomplex van Spirit’30

Bij voorbaat onze hartelijke dank en we hopen op een geweldige, sportieve wedstrijd.