Mini’s (F-jeugd)

Bij de F-jeugd speel je op een klein veld, met een klein doel en een zachte bal, maat 0. Je leert samen te spelen en probeert vrij te lopen om te bal te kunnen vangen. Ook hoe je de bal kunt veroveren. Om dit te kunnen doen moet je natuurlijk wel in de buurt van een aanvaller staan en ook de bal zien. Spelplezier staat voorop!

flyer F-Jeugdhandbal-regels-2021

E-Jeugd

Bij de E-jeugd mag je op een groot veld spelen. Het doel wordt nog wel iets kleiner gemaakt met de doelverkleiner. De bal is nu hard, maat 0. Bij de E-jeugd leer je vooral hoe je vrij kunt lopen en hoe je de bal kunt veroveren. Je speelt met je hele team op je eigen helft, 1 op 1. Dat betekent dat je allemaal een tegenstander uitzoekt om de bal van te veroveren. Om dit te kunnen doen moet je natuurlijk wel in de buurt van een aanvaller staan en ook de bal zien. Dat wordt hard werken!


Flyer-A5-Jeugdhandbal-regels-E-jeugd

D-Jeugd

Bij de D-jeugd speel je op een groot veld en ook met een groot doel. De bal is iets groter dan bij de F- en E-jeugd, namelijk maat 1 (hard) . Bij de D-jeugd mag je over het hele veld de bal proberen te veroveren. De coach mag je wel een opstelling mee geven, maar altijd gericht op het veroveren van de bal. Op de cirkel staan met je armen omhoog mag niet.


Flyer-A5-Jeugdhandbal-regels-D-jeugd