Afmelden/overschrijven voor voetbal 31 mei 2023

Leden die zich willen afmelden voor volgend voetbalseizoen dienen dit vóór 31 mei te doen.
Ook leden die bij een andere vereniging gaan voetballen (overschrijvingen) dienen dit voor deze datum te doen.
Anders wordt de vereniging belast met de bondscontributie die wij dan helaas moeten doorbelasten aan het betreffende lid.
Afmelden kan ALLEEN via een mail naar leden_adm_@spartanen.nl.
Je coach/trainer informeren is netjes maar niet voldoende!

Aanmelden
De coördinatoren zijn al druk met de voorbereiding van komend seizoen.
Ken je nog iemand die lid wil worden vraag die dan zich zo snel mogelijk aan te melden.

Handbal clinic met Thom Zwarthoed bij zwembad Het Molenbad

Op 3 mei a.s. van 12:30 tot 14:00 uur komt Thom Zwarthoed op het Molenbad een handbal-clinic van
ca. 1,5 uur geven voor kinderen van 6 tot 16 jaar.

De bekende handballer Thom Zwarthoed zal het geheel leiden. Hij speelt
professioneel in Duitsland bij de club TV Cloppenburg in Duitsland.

Deelname is gratis!

 

Ga je mee naar AZ?

Uitnodiging SV Spartanen
AZ – RKC Waalwijk | 23-04-2023 20:00u

Op 23-04-2023 20:00u speelt AZ de thuiswedstrijd AZ – RKC Waalwijk in de Eredivisie. AZ nodigt alle leden van SV Spartanen uit om deze wedstrijd te bezoeken voor slechts € 11 per kaart. Ook ouders, trainers, vrijwilligers etc. zijn van harte uitgenodigd!

Er kan ook nog wat verdiend worden voor SV Spartanen! Voor iedere verkochte toegangskaart van € 11 ontvangt de vereniging namelijk 1 euro.

Bestellen
Bestellen kan via deze link:
https://ticketshop.az.nl/deeplink.aspx?token=azrkcwaalwijksvspartanen

Voor het afrekenen kan er een Kidsbox, een AZ Sjaal en een parkeerkaart worden bijbesteld

We hebben ervoor gekozen om dit jaar teams/groepen zelf te laten bestellen en betalen.

Kaarten worden wel centraal geleverd naar SV Spartanen en kunnen daar dan worden opgehaald.

Er is een beperkt aantal actiekaarten beschikbaar, dus bestel snel want op = op.

Wil je als team/familie/vriendjes bij elkaar zitten, zorg dan dat je de kaarten in één bestelling plaatst. De hele vereniging wordt bij elkaar ingedeeld, na afloop van de actie wijst AZ de vereniging een vak toe.

Onze vereniging kan bestellen t/m 10-04-2023 23:59u

Na afloop van de actie kun je je bestelling ophalen bij SV Spartanen:
Iinstructie voor afhalen van de bestellingen volgt nog.

D2 kampioen

Voor de eerste keer in hun handbal carrière zijn deze kanjers van de D2 kampioen geworden. Na een wat gespannen start hebben ze uiteindelijk met net 11-7 gewonnen.

Gefeliciteerd!

Trainer voor JO 13-1 gezocht!

Voor het seizoen 2023/2024 is sv Spartanen uit Wognum (NH) op zoek naar een trainer voor JO13-1, momenteel uitkomend in de eerste klasse zaterdag

Wat wij zoeken:

Een enthousiaste trainer met als voorkeur een UEFA C diploma. Ook staan wij open voor trainers die gaan beginnen met hun UEFA C diploma wanneer jij de enthousiaste en energieke trainer bent die goed bij onze club past en al ervaring hebt opgedaan bij andere jeugdelftallen.

Je verzorgt de training voor de JO13-1 op de dinsdag- en donderdagavond. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van het elftal op zaterdag. We zouden graag zien dat deze begeleiding en trainingen op een duidelijke en gestructureerde manier plaatsvinden. Hierbij is het communicatieve aspect uiteraard van groot belang. Voetbalinhoudelijke verbeteringen aanbrengen en het aanreiken van voetbalinzichten zit in je voetbal/trainers DNA.

Wie wij zijn:

Onze JO13-1 speelt op het hoogste niveau sinds het bestaan van onze club. Hier zijn wij erg trots op en wij doen er als vereniging veel aan om dit te koesteren. Uiteraard met als uitgangspunt dat plezier de boventoon voert en dat we dit het liefste doen met betrokken jongens uit het dorp.

Onze JO13-1 bestaat uit een kwalitatief brede groep met veel technische voetballers. Meerdere jongens trainen geregeld met een hogere leeftijdscategorie mee. Je treft daardoor als trainer een leergierige en hongerige spelersgroep aan. Voetballen kunnen deze mannen zeker, dus als trainer kun je jezelf op een mooi niveau goed ontwikkelen.

Wat wij bieden:

We hebben goede trainingsfaciliteiten met o.a. twee kunstgrasvelden en bieden een platform aan om te groeien als voetbaltrainer.

Daarnaast zijn wij een gezellige dorpsvereniging en bieden we een passende financiële vergoeding.

Interesse? Top!

Je sollicitatie + motivatiebrief kun je mailen naar tcvoetbal@spartanen.nl. Indien je nog meer informatie nodig hebt kan je contact opnemen met +31 6 205 43 114.

Trainer voor JO 19-1 gezocht!

Voor het seizoen 2023/2024 is sv Spartanen uit Wognum (NH) op zoek naar een trainer voor JO19-1, momenteel uitkomend in de hoofdklasse zondag.

Wat wij zoeken:

Een enthousiaste trainer met als voorkeur een UEFA C diploma. Ook staan wij open voor trainers die gaan beginnen met hun UEFA C diploma wanneer jij de enthousiaste en energieke trainer bent die goed bij onze club past en al ervaring hebt opgedaan bij andere jeugdelftallen.

Je verzorgt de training voor de JO19-1 op de dinsdag- en donderdagavond. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de begeleiding van het elftal op zondag. We zouden graag zien dat deze begeleiding en trainingen op een duidelijke en gestructureerde manier plaatsvinden. Hierbij is het communicatieve aspect uiteraard van groot belang. Voetbalinhoudelijke verbeteringen aanbrengen en het aanreiken van voetbalinzichten zit in je voetbal/trainers DNA.

Wie wij zijn:

Onze JO19-1 speelt op het hoogste niveau sinds het bestaan van onze club en ook onze JO17-1 heeft meerdere spelers met potentie voor ons eerste elftal. Hier zijn wij erg trots op en wij doen er als vereniging veel aan om dit te koesteren. Uiteraard met als uitgangspunt dat plezier de boventoon voert en dat we dit het liefste doen met betrokken jongens uit het dorp.

Onze JO19-1 bestaat uit een kwalitatief brede groep met veel technische voetballers. Meerdere jongens hebben hun debuut al gemaakt voor het 2e of trainen al af en toe mee met ons 1e elftal. Je treft daardoor als trainer een leergierige en hongerige spelersgroep aan. Voetballen kunnen deze mannen zeker, dus als trainer kun je jezelf op een mooi niveau goed ontwikkelen.

Wat wij bieden:

We hebben goede trainingsfaciliteiten met o.a. twee kunstgrasvelden en bieden een platform aan om te groeien als voetbaltrainer. Dat meerdere van onze voorgaande trainers die onze JO19-1 onder hun hoede hebben gehad nu elders of bij Spartanen hoofdtrainer zijn, bewijst dat.

Daarnaast zijn wij een gezellige dorpsvereniging en bieden we een passende financiële vergoeding.

Interesse? Top!
Je sollicitatie + motivatiebrief kun je mailen naar tcvoetbal@spartanen.nl. Indien je nog meer informatie nodig hebt kan je contact opnemen met +31 6 205 43 114.

Zondag 14 Januari oefenwedstrijd Spartanen 1 – Enkhuizen 1

Aanstaande zondag om 14:00 is er een oefenwedstrijd Spartanen 1 tegen Enkhuizen 1 bij Spartanen.

Interview met Wouter Rood

Mooi contractnieuws! Wouter Rood heeft tijdens de winterstop zijn contract als hoofdtrainer van Spartanen met twee jaar verlengd. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee en we blikken graag even met hem terug op de eerste seizoenshelft.

Wouter, we zijn voorlopig nog niet van je af 😉 Van harte gefeliciteerd met je nieuwe contract. Als gedeeltelijk koploper de winterstop in, heb je daar een lekker wijntje op opengetrokken deze dagen?

“Dankjewel! Altijd prettig wanneer alle partijen samen vooruit willen. Op zich kijk ik (nog) niet naar de positie op de ranglijst. Puur naar de teamdoelstellingen. Maar het is natuurlijk knap dat we ons tussen grootmachten als Always Forward en Schagen United scharen. Wat dat soort clubs hebben, met O23 teams en/of jeugd wat enorm hoog speelt, is bizar. Ook VVS mogen we daarin niet uitvlakken qua grootte van een vereniging en een O19 wat divisie speelt. Gematigd tevreden ben ik dus zeker. En er zijn zeker wat flesjes doorheen gegaan, al is dat bij mij wel bier ipv wijn.”

Hoe is het eerste half jaar je bevallen?

“Het is me enorm goed bevallen. In eerste instantie de staf en spelersgroep uiteraard goed leren kennen. Ik heb daar uitgebreid de tijd voor genomen door vooraf met iedereen af te spreken. Dit heeft mij een enorme voorsprong gegeven. Hoe zit een individu in elkaar, wat verwacht iemand van mij en wat mag en kan ik van een speler verwachten. Daarnaast hebben we toen ook individuele doelstellingen besproken. De mannen hebben de lat goed hoog gelegd dus voor mij een schone taak om dat proces te bewaken.”

Je hebt een goede en grote selectie tot je beschikking. Welke speler heeft je het afgelopen half jaar het meest verrast?

“Ik vind het lastig om er echt één speler uit te pikken. Ik heb er ook weinig zin in dat één of meerdere spelers naast hun schoenen gaan lopen. Daar zijn er namelijk wel een aantal gevoelig voor 🙂 Geen enkele speler heeft zijn piek nog bereikt. Voor de ene heeft dat met een constant niveau halen te maken, voor de ander het maximale uit zijn positie halen. Ook op tactisch gebied valt er nog veel te winnen, lezen van een wedstrijd en/of situatie.

Een flinke tegenvaller was het wegvallen van Jeroen Tesselaar. Je moet het voorlopig zonder zijn drive/ervaring doen. Wat merk je daarvan tijdens trainingen en wedstrijden?

“Voor Joost Feld geldt hetzelfde. Beide spelers hebben maar een paar basisplaatsen gehad dit seizoen. Voor Jeroen blijft dit zo dit seizoen. Ik hoop voor Joost dat hij weer aansluit. Ik gun hen beide nog een paar mooie seizoenen bij Spartanen, niet in de laatste plaats omdat zij er veel voor doen. Maar het is zeker een aderlating, het is niet niets wanneer zowel de 1e als 2e aanvoerder wegvallen. Dat zij gemist worden is een feit. Maar de groep heeft dit enorm goed opgepakt. Het is sowieso een groep die automatisch ‘snel aan staat’. Daarin dagen zij mij ook uit. Ik moet ook soms snel handelen door een oefening lastiger te maken. Mooie wisselwerking tussen spelers en trainer.”

Wat moet er beter de tweede seizoenshelft?

“In eerste instantie het niveau van voor de winterstop weer oppakken. Onze speelwijze weer doornemen en zo snel mogelijk verbeteren. Daarna extra aandacht voor de laatste fase, zowel aanvallend al verdedigend. Wij zijn de meest scorende ploeg (ook niet zo gek met onze aanvallende intenties) maar daar valt nog veel meer uit te halen. Hetzelfde geldt voor de laatste fase in verdedigend opzicht, vijftien tegengoals is veel en veel te veel.“

Wat denk je, spelen we volgend jaar weer tegen die blauwen?

“Ik hoop dat SEW in de 2e klasse blijft en wanneer wij ze daar tegenkomen zou dit een prestatie van formaat zijn.”

Op naar een mooie tweede seizoenshelft. Wil je zelf nog iets kwijt eigenlijk?

“Wat ik extra wil benoemen is dat ik geniet van hoe het eerste leeft binnen de club. De spelers organiseren een hoop, denk aan de ‘Spartaanse minuut’. Maar ik heb ook het gevoel dat de supporters genieten van ons spel en enthousiasme. Veel supporters blijven ook hangen na de wedstrijd en dat zorgt voor gezelligheid en mooie zondagmiddagen. Dat er nog vele mogen volgen!”

Op weg naar een rookvrij sportcomplex

Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. En sigaretten worden op steeds minder plekken verkocht. Wen er maar aan. Want een wereld waarin onze kinderen volledig rookvrij kunnen opgroeien, komt hoe dan ook steeds dichterbij.

Als sportvereniging willen wij graag meewerken en ook stappen zetten op de weg naar een rookvrije generatie.

Dat betekent dat de komende periode heel duidelijk op ons complex zal worden aangegeven welke plekken rookvrij zijn en moeten blijven. Met als doel dat met ingang van het seizoen 23/24 het gehele sportcomplex rookvrij zal zijn.

Wij rekenen op uw begrip en op uw medewerking.

Samen op weg.

Wil je meer informatie lezen, kijk dan eens op de volgende site:
www.rookvrij.nl

Nieuwsjaarsreceptie 8 januari 2023

Op 8 januari vindt de traditionele Nieuwsjaarsreceptie plaats.

Tijd om terug- en vooruit te blikken. Maar ook tijd en aandacht voor de vrijwilligers. Door corona konden we deze receptie een paar jaar niet houden. Maar nu staat ons niets in de weg om er weer een gezellige middag van te maken.

Ja, en er zal een waarderingsspeld worden uitgereikt. Of misschien meer dan 1.
Aan wie? Zorg dat je er bij bent.

Maar allereerst, hele fijne kerstdagen en een prachtige jaarwisseling!