“POSITIEF EN DUIDELIJK, TIJDIG EN ZORGVULDIG!’

Vraag wat er beter kan in een bedrijf of bij een vereniging en je weet eigenlijk al wat het antwoord zal zijn: de communicatie.

Gelukkig gaat er op dat gebied bij Spartanen al heel veel goed. Een mooie, strakke website. Prachtige berichten op Instagram. Er is een Facebook pagina met een groeiend aantal volgers. Er verschijnt van tijd tot tijd een mooie nieuwsbrief. En zo kan ik nog een  heel aantal zaken op noemen.

Maar er kunnen onder het container begrip communicatie ook nog een heel aantal zaken beter. En om dat op een goede manier vorm te geven is vanaf gisteren de Communicatie Commissie actief. Zij hielden digitaal hun eerste overleg en komen binnenkort met een compact communicatieplan. Kernwoorden van het communicatieplan staan in de titel van dit bericht.

De commissieleden zijn: Jeroen Kamp, Sander Breen, Elly Vlaar, Bas Bijman, Tijmen Koelemeijer, Michael Dekker en Martin Stam. Een mooie mix van creativiteit en kennis van techniek, met vertegenwoordiging van handbal en voetbal.

Wat vind jij dat er goed gaat en wat er nog beter kan op het gebied van communicatie? Laat het vooral weten door een mail te sturen aan communicatie@spartanen.nl

Het Freestyler evenement groot succes

Het Freestyler evenement georganiseerd vanuit Jongerenwerk Gemeente Medemblik waarbij SV Spartanen de gastheer was, is opgelopen op een regelrecht succes.

Meer dan 80 kinderen tussen 6 en 14 jaar oud werden vermaakt op het A en B veld van Spartanen met o.a. bubbelvoetbal, gatenschieten, snelheidsmeten van een schot, een parcours, een wedstrijdje en natuurlijk kregen alle kinderen een freestyle clinic van de man van de dag Freestyler Guido. Spartanen bedankt Antonie van de gemeente Medemblik voor het mogelijk maken van deze ochtend. Volgend jaar houden wij ons aanbevolen

Club van het jaar verkiezing

 Sinds vandaag is de Sportvereniging Spartanen genomineerd voor de verkiezing Club van het Jaar.

Onze club maakt daarmee kans op de titel in de gemeente Medemblik, de provincie Noord Holland en misschien wel de landelijke titel. De Gemeentewinnaars worden bepaald op basis van het aantal stemmen. SV Spartanen heeft minimaal 50 stemmen nodig om in aanmerking te kunnen komen voor de titel van gemeentewinnaar. 

DUS…. Kom op en stem op onze mooie vereniging door te klikken op de onderstaande link.

Klik gewoon hier

 

Meivakantie activiteit

Beste Spartanen,

Het is alweer ruim een week geleden dat de BINGO avond een groot succes werd.

Meer dan 600 verkochte kaartjes en de vele families die samen mee speelden zorgden voor een zeer geslaagde avond.

Naast veel positieve reacties leverde de avond de club ook een leuk geldbedrag op dat we in deze moeilijke tijden zeer goed kunnen gebruiken.

Het voetbalbestuur wil dan ook iedereen bedanken die zich hebben ingezet om de avond te laten slagen.

We zijn meer dan trots op de manier waarop de teambegeleiders de kaartjes aan de man hebben gebracht en zeer blij dat leden de kaartjes zo massaal hebben gekocht!

De volgende activiteit kondigt zich echter al weer aan:

 

Op woensdag 5 mei van 10.00 tot 12.00 organiseert  Team Sportservice in samenwerking met Spartanen en de gemeente Medemblik een gratis Freestyle voetbalclinic.

Freestyler Guido geeft een demonstratie en zal zijn best doen om de deelnemers wat van zijn truckjes bij te brengen.

 

Als aanvulling zorgt Spartanen voor de mogelijkheid om deel te nemen aan een partijtje bubbelvoetbal en krijgen de deelnemers de mogelijkheid om hun schotkracht te meten.

Deelname is mogelijk van 6-16 jaar en zoals gezegd deelname is gratis, toegankelijk voor leden en niet leden.

Inschrijving met opgave van leeftijd en lengte (ivm de bubbelballen) is mogelijk bij activiteiten@medemblik.nl of evt bij voetbal@spartanen.nl.

Met vriendelijke groeten,

Voetbalbestuur SV Spartanen

Handbal(st)ers gezocht!

Wil je een keertje handballen en ontdekken of dit jouw sport is?

Geef je dan nu op om mee te trainen.Je mag een paar keer meetrainen om te kijken of jij deze sport ook echt heel leuk vindt.

Wil je in het team van een vriendje/vriendinnetje meetrainen? Geef dit dan aan.
Wij kijken wat er mogelijk is en laten je dit zo spoedig mogelijk weten.

Opgave kan via spartanen@handbal.nl.
Hopelijk tot snel!

Bingo XL groot succes

Gisteravond werden op meer dan 600 bingokaarten fanatiek cijfertjes weggestreept.
Wie had als eerste een rij vol? Of zelfs een heel blok met cijfers afgevinkt? En als dat zo was deed je mee om de vele mooie prijzen.

Natuurlijk eerst BINGO appen. Daarna een foto van je kaart en na strenge controle op al dan niet een valse bingo was je de winnaar.

Daarnaast werd door het digitale rad van fortuin vele prijswinnaars in de tombola aangewezen. De zanger zong zijn nederlands talig repertoire vol overgave en de presentator, die vooraf al sprak met een stem als een schuurmachine, ouwehoerde er op los.

Het alarm van de avondklok kwam steeds dichterbij, maar op de valreep (of er net overheen) werd de prijswinnaar van ronde 3 bekend. Afgesloten werd met wat sfeerbeelden van wat er toch nog allemaal op en rond de velden van Spartanen gaande is.

Kortom, de digitale bingo zorgde voor groot vermaak. Iedereen die heeft meegewerkt om dit mogelijk te maken én alle deelnemers:
hartelijk dank!

Speluitleg Spartanen BINGO XL

Beste Spartanen en Wognumers,

 

Aanstaande vrijdagavond om 19:00 is het dan zover, de SV Spartanen familie Bingo XL georganiseerd door WF deals.

Deze twee uur zal in het teken staan van 3 bingoronden, een loterij en gezellige, meezing live muziek.

Indien u in het bezit bent van een bingo XL kaart dan danken wij als vereniging uw steun in deze uitdagende tijden als sportvereniging.

Bijgaand kunt u de speluitleg van de SV Spartanen familie Bingo XL downloaden en voorafgaand alles goed doornemen.

BINGO uitleg voor SV Spartanen 16-04-2021

Namens het hand,- voet en hoofdbestuur van Spartanen dank wij u en wensen iedereen een fantastisch leuke avond toe.

 

Hopelijk tot snel op ons complex en blijf vooral gezond en voorzichting.

Aankomende vrijdag online bingo XL met prachtige prijzen.

Aankomende vrijdag online bingo XL met prachtige prijzen.
Koop een bingo kaart wat gelijk je lot is in de loterij bij 1 van de 4 verkooppunten.
Extra verkooppunten zijn;
  • voetbal@spartanen.nl o.v.v. Naam en adres (loten worden dan bezorgt, goed voor onze ouderen).
  • Dick Kok Slager
  • Café Stam
  • Financieel centrum West Friesland

Het ‘Oeh Ah Tesselaar’ klinkt in Wognum

Het ‘Oeh Ah Tesselaar’ klinkt in Wognum.
Spartanen verwelkomt verloren zoon Jeroen Tesselaar

‘Mogen we met jullie meedoen?’, vragen twee jeugdige voetballertjes. ‘Natuurlijk! Toch Moos?’. ‘Ja’, zegt Moos tevreden. Met het hoofdveld in het zicht, dartelt Moos Tesselaar deze stormachtige ochtend over het handbalveld achter zijn vader aan. Het duurt nog even voordat men Moos in het eerste elftal kan bewonderen, maar zijn achternaam kan aankomend seizoen alvast worden gescandeerd.

Na een voetbalreis door heel Nederland, Schotland en Israël, is Jeroen Tesselaar (32) weer terug bij Spartanen. Toch voelt het niet als thuisko

men. ‘Zodra ik even in Wognum was probeerde ik altijd een wedstrijd te kijken van Spartanen, zo heb ik altijd contact gehouden met de jongens’, begint Tesselaar. ‘Afbouwen? Nee, zo mag je het absoluut niet noemen. Vanwege ons gezin en mijn werk in Amsterdam werd het teveel om zoveel naar Quick Boys te reizen. Financieel heeft het profvoetbal te lijden door de corona crisis, dat merken de lagere ploegen als eerst. Dan geef je elkaar een hand en kijk je verder’.

‘Quick Boys tegen Katwijk was wel een bijzondere wedstrijd natuurlijk’, memoreert Tesselaar, alvast terugkijkend op zijn profcarrière. Hij glundert als hij denkt aan de prachtige wedstrijden die hij heeft gespeeld, maar bij het West-Friese voetbal voelt hij logischerwijs minder. ‘De derby tegen SEW leeft altijd in Wognum, maar ik heb dat nooit mogen ervaren. Misschien in de jeugd, maar het heeft dan geen indruk gemaakt. We zullen wel hebben gewonnen’, lacht hij. ‘Tweemaal heb ik in een derby het laatste zetje mogen geven aan een ploeg. Die wedstrijden blijven mij altijd bij. Met Telstar schoten we Haarlem failliet en met Katamon Jerulasem duwden we Hapoel Jerusalem een divisie lager’.

Tesselaar verliet Spartanen 20 jaar geleden als centrale verdediger en komt voor dezelfde positie terug. Zijn toenmalige compagnon heeft na de jeugd nooit meer gevoetbald, maar herinnert het zich nog goed. ‘We waren een sterk team. Hij de kracht en ik de snelheid’, vertelt Trevor Janssen vanuit China. ‘Toentertijd waren we hecht en wonnen veel wedstrijden. Ik kan me herinneren dat zijn vader geen wedstrijd van hem miste. Jeroen was een koele rustige gozer, nooit ruzie, maar wel een echte vechter voor z’n team’.

Indien Tesselaar het Schotse vechtvoetbal naar Wognum brengt, is de kans groot dat zijn eigen ruiten als eerst sneuvelen. De geboren en getogen Wognumer woont op nog geen 100 meter van het Spartanen complex. Jordi Velzeboer kijkt uit naar het weerzien met zijn voormalig ploeggenoot. ‘Het was toen vreemder dat hij uit ons team ging, dan dat hij nu terugkomt’, knipoogt Velzeboer. ‘Hopelijk heeft hij nu wat meer rust aan de bal. Hij was snel, werkte keihard, maar was niet bijzonder aan de bal. Je ziet hoe ver hij is gekomen met die ‘over mijn lijk’ mentaliteit.’ Trainer Berkhout is in zijn nopjes met de komst van Tesselaar. ‘Jeroen brengt naast zijn kwaliteiten ook een hoop ervaring mee. Dit gaat onze selectie enorm helpen in de voetbalontwikkeling’. Heel Wognum kan aankomend seizoen eindelijk zijn naam scanderen, zoals de Schotten dat ooit deden: ‘Oeh Ah Tesselaar!’

© Bas Bijman

Hoofdtrainer en selectiespelers geven jeugdteams fantastische training

Op de laatste zaterdag van januari verzorgden onze hoofdtrainer en 4 selectiespelers een superleuke training aan diverse jeugdteams.
’s Ochtends vroeg om 9:00 uur stonden hoofdtrainer Jan Berkhout en selectiespelers Maarten Zuiker, Boy Beerepoot, Luuk Houter en Martijn Wit klaar om eerst de JO8 teams en daarna de JO9 teams en tot slot de JO10 teams een uur training te geven. Diverse oefenvormen hadden zij uitgezet. Iedere oefening werd begeleid door een selectiespeler. In de oefenvormen werd op een leuke manier getraind op techniek, snelheid en behendigheid. Uiteraard werd afgesloten met een partijspel. Het was prachtig om te zien dat vele spelertjes onder de indruk waren van onze hoofdtrainer en zeker de selectiespelers.
Mannen, heel erg bedankt voor jullie inzet voor deze speciale training! Top dat jullie dat voor deze spelertjes en de club doen!