Vriend van de bal

Het schurende stuitergeluid weerkaatst terug vanaf de buitenmuur. We wrijven het water van ons voorhoofd. ‘Op deze pleintjes heb ik leren voetballen’, vertelt Silvan Vriend. ‘Maar als het zulk slecht weer was bleef ik lekker binnen’.

Vanaf de Kerkweg, via de Pannenspiegel en de Burgemeester Commandeurlaan, naar de Gieser Wildemanlaan. ‘We voelden ons echter niet thuis op de Gieser Wildemanlaan, dus zijn we verhuisd naar Warmenhuizen’. Silvan Vriend (17) laat zijn vertrouwde Wognum achter zich en met het vertrek van de talentvolle keeper, verlaat er ook een potentieel eerste elftal keeper de vereniging van Spartanen. ‘Wat leuk om te horen’, fluistert de bescheiden Vriend. ‘Ik heb het ook super naar m’n zin bij Spartanen en veel geleerd van Martijn Wit en Luuk Houter, maar vooral van Antony Groen. Hij legde constant de nadruk op het verbeteren van mijn keeperstechniek en had er op de keeperstraining geen boodschap aan als ik de bal tegenhield. Het moest op de juiste manier! Alleen dan werd ik beter en terugkijkend heeft hij absoluut gelijk gehad. Doorgaan bij Spartanen gaat echter niet. Vanuit Warmenhuizen naar Wognum is gewoon heel moeilijk, aangezien ik elke keer gebracht moet worden’.

Bedachtzaam, maar ook een tikkeltje nerveus. Komt het doordat de verhuizing ook het onderwerp ‘scheiding’ aanraakt? ‘Nee hoor, de scheiding ligt al lang achter ons en daarnaast was ik nog heel jong. Alles wat in het verleden is gebeurd, is gebeurd. We kijken vooral naar de toekomst. Het is geen onderwerp waar we uitgebreid over spreken, die behoefte voelen we niet, ook niet als broers onderling. Het is ook helemaal niet ‘fout’ dat m’n ouders gescheiden zijn. Wie z’n ogen sluit hoort een wijze ervaren man, in plaats van een jeugdige sportman.

‘De wijsheid heb ik allemaal meegekregen van mijn vader’, knipoogt Vriend. ‘Het is deels opvoeding en deels wie ik ben. Ik voelde me als kind al heel erg volwassen en wilde bijvoorbeeld niet dat een trainer dacht dat ik van het aanklooien was. M’n broers zijn net zo alert en gefocust. Zo kwam Bob thuis en vertelde dat hij naar Zweden ging verhuizen, om te investeren in z’n toekomst. Ik heb het dan meer met sport’. Het fanatieke voetbal karakter was aan het begin van het seizoen goed terug te zien. Toen Spartanen 1 voor de beker in Amstelveen op het laatste moment de reservekeeper zag afhaken, pakte Vriend meteen zijn spullen om aan te sluiten op de bank. Een mate van beleving die positief opvalt in het hedendaagse voetbal. ‘Ik ben verslaafd aan de adrenaline kick die voetbal me geeft. Tijdens m’n stage bij Hollandia trainde ik in totaal dus 6x in de week en ik vond het heerlijk. Op de bank liggen en voor me uitstaren is niks voor mij’.

Warmenhuizen ligt aan de kust, maar voor een strandfeest hoef je Silvan niet te bellen. ‘Ik ben geen feestganger, dus ik leer de mensen uit Warmenhuizen vooral kennen via de voetbal. Tijdens het gesprek met het bestuur van VIOS hadden we het vooral over ‘mijn weg vinden’ binnen de vereniging. Sociale ontwikkeling en voetbalinhoudelijke ontwikkeling moeten hand in hand gaan. Of ik dus geplaatst zou worden in de U19-1, U19-2 of de U17-1 maakt voor mij nu niet uit. Ik zie het als een overgangsjaar’.

Broers Dennis en Bob waren middenvelder, en vader Ed Vriend zelf een pingelende goaltjesdief. Keepers zijn natuurlijk altijd een beetje gek. Moest hij niet huilen toen je keeper werd? ‘Zijn keepers gek? Ik weet serieus niet wat je bedoelt. Toen ik begon bij Spartanen was ik nog niet zo fanatiek en vond ik het wel lekker om te keepen. Ik hoefde nauwelijks te lopen, perfect! Pas op het grote veld onder Jeroen de Buizerd werd ik fanatieker en sindsdien heb ik het niet meer losgelaten. Zelf heb ik geen voorbeeld, maar Antony Groen had het altijd over Edwin van der Sar tegen me. De mix van Navas en van der Sar, dat lijkt me wel een mooi voorbeeld om te hebben’. Wie weet zien we deze mix ooit nog onder de lat bij Spartanen, maar voor nu wensen we Silvan vooral heel veel geluk toe bij VIOS.

Voor een laatste maal schiet ik de bal richting Silvan op het schoolplein. Dat grasveld daar bij VIOS is toch drama? ‘Haha ja als kunstgraskeeper dacht ik daar de eerste keer ook: Dit gaat niet goedkomen.’

  

© Bas Bijman

vrijwilliger gezocht voor facilitaire/onderhouds zaken

Wij zoeken:
Een enthousiaste vrijwilliger die de functie facilitaire/onderhouds
Zaken op zich wil nemen, je maakt deel uit van het hoofdbestuur.
Heb je of wil je een goede binding krijgen met de vereniging dan is
dit jouw uitdaging, heb je interesse, neem contact met ons op.
Frank Vlaar 0229573718

Nieuwsbrief december

Deze week is de December Nieuwsbief naar al onze leden, vrijwilligers en sponsors verstuurd.

Deze gemist in je email?

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen

Klik hier om je aan te melden voor de nieuwsbrief

Wij zoeken jou!

Bij de grootste vereniging van Spartanen zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers. Het motto is daarbij simpel. Vele handen maken licht werk.

Mark Beemster, al heel lang onze zeer gewaardeerde penningmeester, wil zijn taak opsplitsen om het behapbaar te maken en te houden. Heel fijn is het dan ook dat hij op deze manier een belangrijk uitvoerend deel van het penningmeesterschap blijft doen.

Maar hierdoor zijn we wel op zoek naar een penningmeester die als Mark een stapje terug doet zijn plek in het bestuur in kan nemen.

Dat is misschien wel iets voor jou! Mail svp naar info@spartanen.nl als je meer wilt weten of interesse hebt.

Lees hier verder als je meer wilt weten.

Eindsprint glasvezel

Het kan nog….

als je dan toch over wilt stappen, doe het dan wel via onze vereniging. Voordelig voor jou, voordelig voor ons.

 

Let op: in de bijgaande info brief, via de link te openen, staat nog de oude inschrijfdatum. De deadline is geworden 31 maart 2022.

Klik hier voor meer informatie

We blijven voetballen…., maar niet alle teams

De KNVB heeft besloten dat de wedstrijden voor teams in de categorie B komende weken gewoon doorgaan. De enige teams bij Spartanen die in categorie A vallen zijn het eerste en tweede team. Eventueel worden voor die teams inhaalwedstrijden gepland.

Dus de overige teams kunnen komende weekeinde gewoon ‘de wei’ in.

De KNVB heeft een verzoek ingediend bij de regering / tweede kamer om het mogelijk te maken in ieder geval tot 20:00 uur te mogen trainen. Als daar nieuws over komt melden we dat direct.

 

Glasvezel actie, nieuwe sponsor

Het zal jullie niet ontgaan zijn, maar er komt (bij voldoende deelname) glasvezel in Wognum. Net als in het sporten is snelheid belangrijk bij internet. En glasvezel zorgt voor ongekende snelheid en stabiliteit.

Met Deltafiber hebben wij een sponsorafspraak gemaakt.

Natuurlijk maakt iedereen zijn of haar eigen afweging om wel of niet over te stappen naar een andere provider.

Maar als je dan toch overstapt doe het dan via één van onderstaande links.

Overstappen via één van deze links levert jou eenmalig € 25,= euro voordeel op en voor iedereen die via de link overstapt ontvangt de club € 50,=.

Deel dit bericht gerust in jouw netwerk. Dank je wel!

Klik hier voor de link naar Deltafiber

Klik hier voor de link CAIWAY

module TRAININGEN wordt getest

Deze week zijn we gestart, bij wijze van proefperiode, om bij een paar teams de functionaliteit / module ‘Trainingen’ toe te voegen aan de Voetbal.nl app.

Hiermee wordt het mogelijk om de communicatie binnen het team nog verder te verbeteren. Het schema van de trainingen wordt opgevoerd en wordt daarmee zichtbaar in de app. Hierin kunnen spelers zich af- en aanmelden voor de training, maar wordt het ook mogelijk om heel simpel binnen het team berichten en mails te versturen. Tot slot is het hiermee ook mogelijk dat de trainer eenvoudig de ‘trainingsstatistieken’ ter beschikking krijgt.

Bedoeling is om een paar weken de teams te laten ervaren wat de meerwaarde van deze module is. En als deze ervaring positief is, zullen we het beschikbaar stellen voor de andere teams.

Los hiervan, zorg er voor dat je gegevens up to date zijn en zorg voor een actuele upload van je profielfoto.

Kantine dicht, helaas…..

Gebaseerd op de genomen besluiten door het kabinet vorige week en de ontvangen richtlijnen en adviezen van de NOC/NSF sportkoepel heeft het bestuur besloten dat de kantine met ingang van het komende weekend gesloten zal zijn.
Sporters, trainers en begeleiders die geen geldige QR code kunnen laten zien worden geacht zich niet in de kleedkamers te begeven.
Als vereniging nemen we hiermee onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het zo snel mogelijk indammen van het virus.
We rekenen er op dat al onze leden ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen en vertrouwen op jullie begrip.
Hierbij nogmaals het eerder gepubliceerde coronaprotocol.
Als je vragen hebt, mail ze gerust naar communicatie@spartanen.nl

Algemene ledenvergadering

De laatste vrijdag van oktober werd in de kantine de algemene ledenvergadering redelijk bezocht. De aanwezige leden zijn geinformeerd over het afgelopen jaar en onder andere zijn er meningen opgehaald over het vrijwilligersbeleid.

Bijgaand de notulen van de vergadering. Als je er niet bij bent geweest en toch suggesties hebt, kritiek of complimenten wilt geven? Laat het gerust weten.

Dat kan door een reactie op dit bericht, zie onder.

Mailen kan ook naar communicatie@spartanen.nl

Je mening wordt op prijs gesteld!