Het begin van het seizoen 2017-2018

Vandaag moet het gebeuren de eerste wedstrijden volgens de nieuwe regels van de KNVB en ook direct het gebruik van de App. KNVB Wedstrijdzaken.
Een hele ommekeer voor de KNVB maar ook zeker voor ons en onze gasten. En laat het dan ook meteen de vuurdoop zijn voor het nieuwe B-veld.

De nieuwe speelwijze JO8-9
Als we dan kijken naar de wedstrijden van de JO8-9 dan was het helaas voor onze gasten niet allemaal even duidelijk. Na een kleine uitleg, het neerzetten van de coaches en de eerste stappen van de begeleiders zijn de wedstrijden aangevangen. Het blijft moeilijk niet te veel te roepen naar de spelers. De 2 minuten time-out was dan ook een mooi moment om even de spelers weer in de juiste richting te duwen.
De wedstrijden zijn goed verlopen en hebben het gewenste resultaat opgeleverd. Natuurlijk zijn er enkele aandachtspunten waar we aan moeten werken.
Het mooie weer in de ochtend heeft bijgedragen aan een mooie voetbalochtend en het B-Veld heeft zich goed gehouden.

Ter illustratie hebben we een paar leuke foto’s toegevoegd.

De nieuwe KNVB wedstrijden App
De afgelopen weken is hard gewerkt door een ieder om te zorgen dat alle spelers, scheidsrechter en coaches goed in de systemen staan. Dat was ook noodzakelijk want de KNVB heeft per onmiddellijke ingang de nieuwe KNVB Wedstrijdzaken App in gebruik genomen voor de teams vanaf JO12.
Het is niet helemaal vlekkeloos gegaan vanuit de zijde van onze tegenstanders want er waren teams die nog niets hadden geregeld. De juiste standen hebben we niet door kunnen voeren in de App. Een aparte procedure moet dan gevolgd worden met de KNVB, het is niet anders.
Maar al met al, als je even wat energie steekt in het gebruik, dan is het best wel handig.

Voor de spelers van boven de M/JO12.
Als je de App nog niet in gebruik heb genomen, dan kan dat alsnog. Helaas werkt de app niet op een Windows toestel.
Als je dan ook meteen even je spelerspas controleert in de app kan je mogelijk meteen je profielfoto aanpassen. Altijd prettig als de passen gecontroleerd kunnen aan de hand van een recente foto.

Tot zover dan maar weer even.

Gr.

John Wilcke
Scheidsrechter coördinator