Handbal kun je blijven spelen!

Ook vroeger zo genoten van het spelletje handbal en de teamspirit?

Maar moest je noodgedwongen door leeftijd, blessure of de hoge snelheid van het spel stoppen? Gelukkig is er weer de mogelijkheid om op een aangepaste en Corona proof wijze, te kunnen handballen.

Per 9 september 2019 zijn wij bij handbalvereniging Meteoor gestart met Walking Handball. Tijdens de trainingen oefenen wij op een actieve wijze alle facetten van handbal zoals het overspelen, doelgooien, schijnbewegingen, balspelletjes en natuurlijk de wisseltjes. Aan het einde van elke training spelen wij een wedstrijd.

Hoe ziet nu zo’n Walking Handball wedstrijd eruit?

Belangrijk is de veiligheid en het plezier. Het spel wordt gespeeld op een klein veld, kleine doelen en met een zachte bal. Wij rennen niet, maken geen sprongschot (blijven met minimaal 1 been op de grond) en verdedigen zonder elkaar aan te raken.

Maar door het versneld wandelen, slim instarten, de schijnbewegingen en het maken van wisseltjes ben je samen op een hele actieve manier aan het handballen.

Voor wie is Walking Handball geschikt?

Voor iedereen die graag wil handballen zowel mannen als vrouwen, maar dan wel op een aangepaste wijze en zonder competitieverplichtingen.

Trainingen:

Wij sporten elke maandag waarbij je een keuze kunt maken uit: middaggroep:
13.30-14.30 uur of avondgroep van 19.00-20.00 uur .
Na elke training drinken we nog even gezellig koffie/thee.

Website:

Wil je graag meer over ons weten, kijk dan op onze website www.handbalverenigingmeteoor.nl onder het kopje: Walking Handball

Ben je nieuwsgierig en wil je graag meedoen (eerste maand is gratis)? Stuur dan een mailtje naar Marion: vlaar7@zonnet.nl of Corry: corry.p@quicknet.nl

Kom je ook?

Met sportieve groet: Marion, Corry en Rika
Walking Handball Meteoor