HSV -Spartanen opgeschort vanwege onder tuchtcommissie

De nacompetitiewedstrijd HSV-Spartanen, een duel om promotie naar de eerste klasse van het amateurvoetbal, gaat zondag niet door. Dat heeft de aanklager van de KNVB bepaald.

HSV, uit Heiloo, gaf onlangs in de laatste wedstrijd van het seizoen in de slotminuten expres drie doelpunten weg aan tegenstander Zaanlandia. Het werd daardoor 4-1 voor Zaanlandia, wat voor HSV gunstig was. Door de regelgeving rond periodetitels leverde de 4-1 nederlaag HSV namelijk een plek in de nacompetitie op. Bij een gelijkspel zou dat niet het geval zijn geweest.

Door de gang van zaken bij Zaanlandia-HSV, in de tweede klasse A, werd Kolping Boys gedupeerd. De club uit Oudorp liep nu een plek in de nacompetitie mis en diende een protest in bij de KNVB.De aanklager heeft HSV nu ten laste gelegd dat het team ’opzettelijk beneden zijn kunnen’ heeft gepresteerd, ’dan wel dat het team de belangen van de KNVB en het voetbal heeft geschaad’.

De aanklager heeft de zaak daarom doorgeschoven naar de tuchtcommissie. Die gaat nu onderzoek doen. Zolang dat onderzoek loopt is de wedstrijd HSV-Spartanen van komende zondag opgeschort.

HSV-Spartanen is de halve finale van de nacompetitie. De winnaar speelt daarna nog tegen de winnaar van Assendelft-De Zouaven. Op het spel staat promotie naar de eerste klasse.

Bron: NHD, Theo Brinkman