Pakt Spartanen 1 zondag de 2e periodetitel in topper uit bij Zaanlandia?

In een vorige Walhalla werd al gerefereerd aan het feit dat, tot verrassing van vriend en vijand, het vlaggenschip van Spartanen gewoon meedoet om de prijzen in de 2e klasse A. Met aantrekkelijk voetbal hebben zij zich, als promovendus, ontpopt tot een ploeg waar iedereen gewoon rekening mee dient te houden. Spartanen staat momenteel slechts 1 punt achter op koploper Zouaven en heeft zelfs een gaatje geslagen met nr. 3 Zaanlandia. Toevallig is dit zondag 11 maart a.s. de tegenstander van Spartanen, tevens de laatste wedstrijd voor de 2e periode. Spartanen gaat een serieuze gooi doen naar de periodetitel, omdat zij nog maar met één concurrent te maken hebben en dat is KFC. Met deze Zaanse ploeg deelt Spartanen de koppositie, al moet wel gesteld worden dat het doelgemiddelde ruimschoots in het voordeel van de Wognummers is. Tel daarbij op dat zondag bij winst op Zaanlandia ook op de ranglijst een gat geslagen kan gaan worden met alle achtervolgers. Dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat er, met koploper de Zouaven uit Grootebroek, twee Westfriese clubs onderling gaan uitmaken wie kampioen gaan worden in klasse 2A.

Maar als-scenario’s kennen we niet bij Spartanen, want om te beginnen zal afgerekend moeten worden met misschien wel het sterkste team uit deze tweede klasse: Zaanlandia.

Dat de Zaandammers zich in de top hebben genesteld, is geen toeval. Dit elftal beschikt over technisch vaardige spelers die ook hoger gevoetbald hebben zoals Burak Bulduk, Luciano Dompig en de gebroeders Kho. Al deze jongens kunnen met een individuele bevlieging elke wedstrijd de defensie aan gort spelen, waarna spits Reino Kok het afmaakt. Alleen als je als team opereert kan je het zo’n tegenstander lastig maken. Waarschijnlijk zullen zij voetbal-technisch beter zijn dan elke andere tegenstander. Dan zal je dat moeten compenseren door heel veel strijd te leveren om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Je weet dan dat je in de tweede helft vanzelf kansen gaat krijgen, omdat de tegenstander meer risico neemt en automatisch ruimtes weggeeft. Daarom moet er vanuit een solide organisatie gespeeld worden, iets waar Spartanen de laatste tijd patent op lijkt te hebben. Kortom Spartanen leeft in mooie tijden en zal dit zo lang mogelijk voort willen zetten. Inmiddels wordt er door Spartanen ook serieus rekening gehouden met promotie naar de 1e klasse, waarbij zoals het nu gaat ook een kampioenschap tot de mogelijkheden behoort. Daarbij moet wel gezegd worden dat dit nog een lange weg is, maar vooruit zien is regeren en qua team zit er een hele goeie balans in het elftal. Daarbij lijkt het niet uit te maken dat trainer Jitze Bosma regelmatig aanpassingen moet plegen in zijn basis-elftal van Spartanen. Zo heeft de achterhoede van Spartanen te maken met een aantal langlopende blessures, waarbij zeker Jordy, Niels en Ramon voor langere tijd zijn uitgeschakeld. Gelukkig worden hun posities schijnbaar moeiteloos overgenomen Jeffrey, Rick en Ruben. Laatstgenoemde speelde tegen Zilvermeeuwen met de nodige flair een vrijwel foutloze wedstrijd, alsof hij al het gehele seizoen hierin meedraait. De wedstrijd tegen Zilvermeeuwen kan worden gezien als een mooie generale naar de topper tegen Zaanlandia, ook deze Zaanse ploeg is individueel heel sterk en werd vanuit een compact voetballend Spartanen bestreden.

Uiteindelijk gaf het teamverband van Spartanen en enkele individuele hoogstandjes de doorslag. Hopelijk krijgen we zondag wederom een voor het publiek attractief duel voorgeschoteld, met een voor Spartanen gunstige uitslag. Wat zou het mooi zijn om zondag na afloop nog een feestje te kunnen vieren in de kantine van Spartanen!. Anders doen we het de week erna nog eens dunnetjes over na de thuiswedstrijd tegen Kolping Boys. In ieder geval zal het niet aan DJ. SJORS liggen, hij is er helemaal klaar voor om iedereen die Spartanen een warm hart toedraagt een onvergetelijk feest te geven.

S.v. Spartanen wenst een ieder heel veel voetbalplezier, Frans Langedijk, lid TC Spartanen