Periodekampioen Spartanen 1 speelt zondag thuis tegen Soest 1

Zondag 3 juni a.s., om 14:00 uur, speelt Spartanen 1 hun eerste wedstrijd in een mogelijk reeks van 3 wedstrijden om het felbegeerde ticket voor promotie naar de 1e klasse. Tegenstander van de Wognummers is SO Soest 1, dit team is periodekampioen in de 2e klasse B. Lukt het Spartanen om SO Soest in deze eenmalige ontmoeting opzij te zetten, dan wacht er een uitwedstrijd tegen Hillegom of HSV Heiloo op zondag 10 juni. Weer ‘n week later, op zondag 17 juni, kan men De Zouaven, Assendelft, Kampong of Hooglanderveen treffen. Ook bij deze laatste FINALE zal Spartanen, bij plaatsing, een thuiswedstrijd mogen spelen.

Zo ver kijken we nog niet, eerst zal er afgerekend moeten worden met een hele geduchte tegenstander, een ploeg die beschikt over een aantal veel scorende spelers zoals topscorer Ali Coban. Hoewel SO Soest met liefst 53 punten de competitie afsloot, betekende dit ‘slechts’ een 3e plaats. Kampioen NVC en Kampong (periode) presteerden beter, waardoor na de laatste wedstrijd van SO Soest vooral werd gesproken over het vertrek van n vijftal sterkhouders. Drie jongens die vorig jaar van Fc De Bilt kwamen, gaan weer vertrekken en ook van club-iconen als Dylan Meijer en Maarten Jan Belt werd al afscheid genomen.

Door het behalen van de 2e periodetitel wist Spartanen al vrij vroeg dat zij dit seizoen wederom nacompetitie zullen gaan spelen. Gek om te bedenken dat dit scenario ook precies n jaar geleden zich afspeelde. Na een slopende reeks kwam Spartanen 1 als sterkste uit de tombola die nacompetitie heet en promoveerde voor het eerst in haar bestaan naar een ongekend hoog niveau, t.w. de 2e klasse! Nu één jaar later heeft Spartanen ook n klasse hoger nacompetitie afgedwongen naar zelfs de 1e klasse, door het winnen van de 2e periode. Wat aan het einde van de rit nog eens werd onderstreept door op n mooie 2e plaats te eindigen. Wie had aan het begin van het seizoen kunnen bedenken dat Spartanen aan het einde van de rit, met 51 punten en nacompetitie zou afsluiten?

Tel daarbij op de net zo unieke prestaties van Spartanen 2, die vorig jaar als kampioen debuteerden in de Res. 1e klasse, en nu de laatste periodetitel voor nacompetitie naar de Hoofdklasse hebben weten te behalen. Spartanen 2 begint zondag a.s. uit tegen een potentiële degradant uit de Hoofdklasse: Fc Abcoude 2. Mochten zij dit overleven dan mogen zij daarna nog 2x thuis spelen (zondag 10 en 17 juni)!

Spartanen 1 en 2 zijn klaar voor het toetje en hopen dan ook, net als vorig seizoen, promotie af te dwingen naar weer een hogere klasse. De ingrediënten hiervoor zijn aanwezig, iedereen is topfit, wat zorgt voor volop concurrentie en scherpte. Sportief gezien valt er de komende weken genoeg te beleven rondom Spartanen.

Voor zondag heten wij natuurlijk onze gasten uit Soest heel hartelijk welkom.

Wij wensen voetbalminnend Wognum heel veel voetbalplezier, Frans Langedijk, lid TC Spartanen