Scheidsrechterdag bij Kolping Boys – Alkmaar

Elk jaar organiseert de scheidsrechtervereniging Alkmaar een hele dag voor iedere scheidsrechter waar we als scheidsrechter van Spartanen ook bij willen zijn. Een volle dag met een leuk programma met als toetje op de taart een presentatie van een KNVB scheidsrechter. Deze keer hadden we het genoegen te mogen luisteren naar Danny Makkelie. De derde scheidsrechter op rij, na Bjorn Kuipers en Bas Nijhuis, die een twee uur durende presentatie met woord en beeld heeft gegeven waar we getuige van mogen zijn.

Het programma zat goed in elkaar:

  • In de ochtend een training van professionele trainers die ook de hoge teams van Kolping Boys trainen.
  • Een spelregel quiz
  • Een aangeboden lunch vanuit de vereniging
  • De presentatie van Danny en
  • Afsluitend een verloting waarbij er veel leuke prijsjes konden worden gewonnen

Het hoogtepunt was toch wel de presentatie van Danny Makkelie. Een 2 uur durende presentatie met onderwerpen als: Buitenspel, overtredingen -wat zou jij doen in deze situatie-, een rode of gele kaart en Danny zijn dingetje de video scheidsrechter. Een mooi verhaal over het ontstaan en het gebruik van de videoscheidsrechter. Maar ook wat kritische noten over hoe het niet gebruikt mag worden.

En natuurlijk gaat ook zijn presentatie over de dingen die hem raken bijvoorbeeld: de bedreiging aan zijn adres van een voetbal aanhanger maar ook het appie naar Dhr Kraay tijdens de uitzending.

https://www.voetbalprimeur.nl/videos/782959/genant-moment-bij-fox-hans-kraay-gaat-in-de-fout-met-appje-van-makkelie.html

Verhalen met een aparte achtergrond en inhoud.

Al met al een hele leuke dag wederom, goed georganiseerd en een hoge gastvrijheid.

Elk jaar wordt dit georganiseerd en zijn we er bij. Heb je zin om mee te gaan als scheidsrechter of als enthousiasteling, geef je dan volgend jaar weer op.

De dag wordt telkenmale aan het begin van het jaar georganiseerd.

Met vriendelijke en enthousiaste voetbalgroeten

John Wilcke

Scheidsrechter coördinator