Seizoen 2021/2022 krijgt vorm met een paar nieuwe gezichten

(klik op de fotogalerij om door de foto’s te bladeren)

Spartanen verwelkomt dit seizoen drie nieuwe trainers en een nieuwe sportmasseur in de selectie staf. 

Te beginnen met Guus Montenegro. Hij neemt het stokje over van Niels Kaan als trainer van het tweede elftal. Al twintig jaar staat hij bij verschillende clubs in de regio langs de lijn als trainer en assistent trainer. Dat levert hem een flinke waslijst aan clubs op. Zo was hij assistent trainer bij het eerste elftal van KGB en coachte hij het tweede elftal van hij Blokkers  en Always Forward. Daarnaast is hij jeugdtrainer geweest bij Rkedo, SVW27, Blokkers en Always Forward. 

Tot dusver heeft hij geen ambitie om trainer van een eerste elftal te worden. “Ik heb geen ambitie om een eerste elftal te coachen. Ik ben op mijn best wanneer ik een goeie rots in de branding voor me heb staan”, aldus Montenegro. 

Als keepertrainer zal Ronald Schouten aankomend seizoen de plaats van Antony Groen gaan vervangen. Schouten is als keeper bij Spartanen begonnen en heeft daarna lange tijd onder de lat gestaan bij SC Dynamo uit Ursem en ‘bij een club met blauwe shirts aan de andere kant van de A7’, aldus Schouten tijdens het voorstelrondje. 

Een andere nieuw gezicht in de selectie staf is Gerard Veken. Hij zal als sportmasseur en verzorger de blessure gevallen voor zijn rekening gaan nemen. Veken zat lang in het bestuur bij VVS’46 in Spanbroek en is als teammanager bij verschillende jeugdteams van FC Volendam actief geweest. De onlangs gepensioneerde Veken houdt niet van stilzitten en is daarom in 2019 een opleiding tot sportmasseur gaan doen. Deze heeft hij onlangs afgerond en bij Spartanen mag hij zijn kunsten voor het eerst gaan vertonen.  

Bij de onder 13 zal de 18-jarige Jürgen Schipper de opvolger gaan worden van de naar Always Forward vertrokken Jorin Karel. Hij studeert Sport en Bewegen in Alkmaar en wil later graag fitness instructeur worden. Een team onder zijn hoede nemen is daarbij wat extra bagage. Het is het eerste team dat hij gaat coachen en wij wensen hem dan ook alle succes toe! 

Daarnaast verlengen enkele ‘bekende gezichten’ hun contract bij Spartanen: 

Jan Berkhout – de trainer van eerste elftal. 

Tom van den Berg – onder 19

Pieter de Wit – onder 17

Martin Wit & Luuk Houter – onder 15

(Bas Bijman kon niet aanwezig zijn gisterenavond en ontbreekt op de foto’s, maar is volgend jaar ook belangrijk onderdeel van de technische staf voor de selectie)