De waarderingsspeld van de s.v. Spartanen

Naast een terugblik en het vooruitkijken naar 2018 hebben we op de nieuwjaarsreceptie aan twee bijzondere vrijwilligers de waarderingsspeld uitgereikt. Per 1 januari 2017 is “De waarderingsspeld van de s.v. Spartanen” ingevoerd. Deze speld wordt uitgereikt als blijk van waardering voor diegenen die zich bijzonder verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de vereniging. De speld wordt uitgereikt aan personen die zich belangeloos (onbetaald) gedurende een langere periode (minimaal 10 jaar) hebben ingezet voor de s.v. Spartanen We belonen deze vrouw of man met de waarderingsspeld van de s.v. Spartanen.

De waarderingsspeld is uitgereikt aan Dick Duin; een man die al lid is van de handbal vanaf 1961. Vanaf 1980 bondsscheidsrechter van het Nederlands Handbalverbond en vanaf 2000 alleen nog verenigingsscheidsrechter. Tevens een aantal jaren rapporteur geweest van en voor de bond. Nog steeds begeleidt hij tegenwoordig de jeugd die het fluiten nog moeten leren. Hij heeft verschillende teams getraind en begeleid en deed dat met veel plezier. Enkele van deze spelers handballen nu nog steeds bij onze vereniging. Dick is ook nog voorzitter geweest van de handbalafdeling. In 2002 heeft hij het beachhandbal op de kalender gezet en elk jaar is dat weer een groot evenement met de laatste jaren ook op de vrijdag het beachsoccer. Vanaf zijn pensionering is Dick ook lid geworden van de onderhoudsploeg van onze vereniging en door zijn technische expertise is hij bij die groep een welkome aanvulling. Zijn vrouw zegt weleens: “Hij is meer bij Spartanen dan thuis.” En ik zou zeggen volhouden zo, want het is een mooie plek om allerlei leuke klussen te verrichten voor onze club.

De tweede waarderingsspeld is uitgereikt aan Jan Starmans. Jan is iemand die ook al weer een jaar of tien zeer actief is op meerdere fronten voor onze vereniging. Ook Jan verdient deze waarderingsspeld meer dan zeker. Jan is in 2008 bij het jeugdbestuur gekomen als coördinator F pupillen en is vanaf dat moment ook begonnen met coachen en training geven van de jeugd. Hij is al die jaren coach en trainer geweest van vaak meerdere teams. Ook heeft Jan veel extra teams getraind waarvoor geen trainer beschikbaar was. Jan heeft de mini’s opgepakt en getraind. En hij heeft een regionale competitie voor de mini’s opgezet.

In de laatste 10 jaar hebben denk ik bijna alle kinderen van Jan de eerste trainingen gehad. De laatste jaren verzorg hij ook de bestellingen van kleding en materialen. Clubdiensten draaide Jan altijd en bij nood fluit hij een wedstrijdje. Jan is (speler)coach / trainer geweest van het 2e elftal. Jan had altijd oog voor de spelers/teams die ook minder prestatiegericht waren. Hij zorgde ervoor dat ook die spelers voldoende aandacht kregen. Jan is voor velen een makkelijk aanspreekpunt (ouders, kinderen, vrijwilligers, bestuur) en hij helpt waar nodig andere coördinatoren. Jan was de voorzitter van het veilingcomité en mede door jouw bezielende leiding en inspanningen heeft dit geleid tot twee zeer succesvolle opbrengsten. Kortom Jan Starmans heeft de laatste 10 jaar enorm veel betekend voor Spartanen en het is dan ook meer dan terecht dat ook hij in het zonnetje werd gezet.

Namens bestuur s.v. Spartanen

Jack stam