Wie wordt de winnaar van het West-Friese kampioenschap in de klasse 2A?

Zondag a.s. mogen Spartanen en De Zouaven met elkaar uitmaken wie zich mag kronen tot de Westfriese kampioen van de 2e klasse A. Samen met West-Frisia staat er voor deze titel toch meer op het spel dan eeuwige roem. In de afgelopen weken hebben deze, na het Hoornse Hollandia, als hoogst spelende Westfriese teams, elkaar toevallig getroffen. Begin april mocht Spartanen naar West-Frisia en wist daar overtuigend met 1-4 te winnen, na het 1-1 gelijkspel eerder dit seizoen in Wognum. Vorige week kon hetzelfde West-Frisia de zure smaak van deze nederlaag wegspoelen uit bij De Zouaven door met 1-2 te winnen in Grootebroek, na eerder dit seizoen een 0-0 gelijkspel in Enkhuizen. Gevolg is dat alle 3 teams nog kans maken op deze prestegieuze titel, alleen is West-Frisia puur afhankelijk van de wedstrijd tussen Spartanen en De Zouaven. Zowel de Wognummers als de Grootebroekers hopen en rekenen op een mooie overwinning van West-Frisia tegen koploper Zaanlandia en gunnen daarmee de Enkhuizers van harte nog een laatste kans op een mogelijke periodetitel.

Zowel Spartanen als de Zouaven hebben al een periodetitel op zak, maar willen ook beide graag tot het einde toe meedoen om het kampioenschap. De Zouaven dachten tot afgelopen week dat zij dit gingen uitmaken met Zaanlandia. Maar door 2 verliespartijen in de afgelopen weken zijn zij niet alleen de koppositie kwijt geraakt, maar voelen ook weer de hete adem in hun nek van een groep achtervolgers onder aanvoering van Spartanen. Hoewel trainer Jitze Bosma meermalen naar de krant toe heeft geuit dat alles is gericht op de nacompetitie, zou dit na een overwinning op De Zouaven zomaar anders kunnen zijn.

In dat geval heeft Spartanen niet alleen de titel Westfries kampioen van de 2e klasse A gewonnen, maar zal in punten dan ook gelijk kunnen komen met De Zouaven. Natuurlijk heb je dan nog te maken met titelfavoriet Zaanlandia (momenteel verschil met De Zouaven 1 punt en met Spartanen 4 punten), maar zoals gezegd daar kan West-Frisia dus een stokje voor steken.

Al met al een boeiende voetbalmiddag voor deze 3 Westfriese teams. Wij hopen in ieder geval, dat in Wognum de Spartanen en De Zouaven onder

zomerse omstandigheden een aantrekkelijke partij voetbal aan het publiek zullen voorschotelen. Na afloop zal ook blijken of deze wedstrijd cruciaal zal zijn voor het verdere verloop van de competitie en de 2e klasse A.

Wij wensen u heel veel voetbalplezier, Frans Langedijk, lid TC Spartanen

P.s. Tijdens de wedstrijd is er ook een verloting, waarvoor de hoofdsponsor trekhaken.nl hangers voor in de auto van Spartanen-voetbalshirtjes beschikbaar heeft gesteld. Bij drie lootjes van 1 euro krijgt iedere bezoeker dit speciale Spartanen voetbalshirtje cadeau!