Zaterdag 8 juli Spartanen 1 vs profs FC VOLENDAM 1 15:30 uur

Wognum – Al maandenlang wordt uitgekeken naar de wedstrijd van Spartanen 1 tegen Volendam. Zaterdag 8 juli, aanvangstijd 15.30 uur, speelt de nieuwe selectie van FC Volendam tegen Spartanen 1. Als voorwedstrijd zal om 13:00 uur Spartanen 2 aantreden tegen Oranje LD (Nederlands elftal voor mensen die veelal op Praktijkscholen hebben gezeten). De entree is 5 euro en na afloop is er muziek met DJ SKIK. Deze wedstrijd wordt mogelijk gamaakt door een groot aantal sponsors, waarvan slagerij Dick Kok en Cafe Stam de hoofdsponsor zijn.

Het ‘andere oranje’ ofwel Volendam is ‘hot’ . Al jaren, in eigen dorp, maar ook ver daarbuiten….Het elftal van trainer Robert Molenaar (nu: Roda JC) oogst ook dit jaar weer regelmatig lof voor de aantrekkelijke speelstijl. Afgelopen week zijn ze gestart met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen 2017-2018. Hoewel de nacompetitie behaald werd, kon de ‘Heen en Weer’ niet van stal gehaald worden en blijft Volendam in de Jupiler League. Afgelopen week zijn ze gestart met de voorbereiding voor de nieuwe competitie, met als eerste oefenwedstrijd zaterdag 8 juli aan de Sportlaan in Wognum.

Spartanen 1 draaide een geweldig seizoen en wist zowel met het eerste als tweede elftal historische promotie af te dwingen. Spartanen 2 promoveerde direct naar de reserve 1e klasse door kampioen van de 2e klasse te worden. Het vlaggenschip eindigde bovenaan in de reguliere competitie in de 3e klasse. Aangezien Texel met een gelijk aantal punten eindigde werd in een onderling duel gestreden om directe promotie naar de 2e klasse, welke wedstrijd door de eilandbewoners werd gewonnen. Toch promoveerde ook Spartanen 1 na een zeer spannende nacompetitie naar de 2e klasse, waar het team straks in de regio tegenstanders ontmoet van grote clubs als De Zouaven (Grootebroek), West-Frisia (Enkhuizen) en SVW’27 (Heerhugowaard). Alleen Hollandia 1 acteert in de regio op een hoger podium, maar die hebben weer geen 2e elftal!

Speciale toef op de taart van dit topseizoen is de wedstrijd op zaterdag 8 juli tegen de profs van FC Volendam. Ook in 2009 is het andere Oranje wezen oefenen bij Spartanen. Met toen in de gelederen o.a. Volendammers als Melvin Platje, Jack Tuyp en Jeroen Verhoeven, maar ook een aantal Westfriese profs, zoals Wognummer Sylvan Inia, Venhuizer Mathieu Boots, Andijker Aaron Meijers en Horinees Maikel van der Werf. Maar ook dit seizoen spelen er diverse bekende regionale toppers in de hoofdmacht van Fc Volendam. Roots van Wervershover Bert Steltenpool, Erik Schouten uit Westwoud en Paul Kok (Zouaven) liggen toch echt in de West-Friese klei. Zij spelen in de voetsporen van talloze Westfriese voetballers die furore maakten bij de profs van Fc Volendam, zoals Jan Karsten (DWB), Frans Keizer (Westfriezen), Nico Mol (SEW), Sjaak de Lange en Jaap Ursem (Zwaagdijk), Arie Opdam (De Valken) Jan Ruiter en Klaas Vriend (West-Frisia), Frans Hoek en Sonny Stevens (Always Forward), en Eric Steltenpool (VVW, vader van Bert Steltenpool). Kortom genoeg aanleiding voor een leuke en sportieve middag!

Frans Langedijk, lid voetbalbestuur Spartanen